Taliban: Vi ønsker gode forbindelser til omverdenen – men ikke Israel!

AFGHANISTAN: Den nye regering i Afghanistan har udtalt, at den endda kan overveje at samarbejde med USA, men at et samarbejde med Israel er helt udelukket.

Suhail Shaheen. Foto: Twitter.

En ledende repræsentant for Taliban, Suhail Shaheen, blev tirsdag interviewet af det russiske nyhedsmedie Sputnik.

Ifølge Talebans etablerede diplomatiske strategi efter magtovertagelsen i Afghanistan rakte Shaheen hånden ud til omverdenen på vegne af den nye regering. Shaheen sagde, at Afghanistan ønsker et bånd til alle lande, især dem i deres nærområde, og kan endda overveje at samarbejde med USA på trods af den tidligere fjendtlighed.

– Ja, selvfølgelig er der et nyt kapitel om, hvorvidt Amerika ønsker et forhold til os, hvilket kan være i begge landes og begge folks interesse, og hvis de skulle deltage i genopbygningen af ​​Afghanistan,” sagde Shaheen til Sputnik.

Det eneste land, som det nye Afghanistan er udelukket fra at samarbejde med, er den jødiske useriøse stat Israel.

Selvfølgelig vil vi ikke have noget forhold til Israel. Vi vil have forbindelser med andre lande, Israel er ikke et af disse lande, forklarede Shaheen.

I øvrigt var det Shaheen, der i sidste måned blev narret af den israelske public service-radio Kan til at deltage i et interview mod hans vilje. Israelerne sagde ikke, at de ringede på vegne af en jødisk medieplatform, og Sheheen gik senere ud og forsvarede sig ved at sige, at han aldrig ville tale med de israelske medier.

Jødiske medier som Times of Israel klager nu over, at »ekstremister« kontrollerer Afghanistan, og at flere af ministrene i den nye Taliban-regering er klassificeret som terrorister af USA og andre stater, som Taleban har været i krig med. Vestlige politikere har også udtrykt utilfredshed med, at Taleban ikke har inkluderet nogen ikke-Talibaner i regeringen, og at ikke en eneste kvinde blev kvoteret i regeringen.

Kilder:
Sputnik
Frihetskamp
Times of Israel


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //