Transsvømmer slår kvinderekord – nu er han klar til større titler

TRANS-IDRÆT: Fremgangen for en transseksuel svømmer fra Pennsylvania viser, hvordan den nationale amerikanske studenteridrætsorganisation NCAA holder kvindesport vidt åben for mænd der har »skiftet køn«.

Skal biologiske mænd konkurrere i kvindesport? Billedet viser butterfly-svømmende mænd fra OL i 2012. Foto: Aringo-Flickr: Michael Phelps, David Tarwater (CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons).

Mens lovgivere og idrætsorganisationer i flere amerikanske stater har erkendt det urimelige i, at kønsskiftende mænd konkurrerer mod biologiske kvinder, findes der ikke en sådan overvejelse i National Collegiate Athletic Association (NCCA).

Den transseksuelle svømmer Lia Thomas fra Pennsylvania, som biologisk set er en mand, har slået kvinderekorder igen og igen og er spået til at vinde mesterskabet, som organisationen arrangerer i marts.

Før han kom på Penns kvindehold, konkurrerede Lia i tre sæsoner som Will Thomas for herreholdet.

I konkurrencen Akron Zippy Invitational i weekenden vandt Thomas 1509 meter frisvømning og slog sin holdkammerat, som lå på andenpladsen, med utrolige 38 sekunder – og slog samtidig både Pennsylvania-rekorden og bassinrekorden.

Ved 457 meter frisvømning fredag ​​aften vandt Thomas med 12 sekunder og 183 meter med syv sekunder – også denne gang Pennsylvania-rekorden.

Han slog dog ikke NCAA-rekorderne for kvinder for de samme distancer, som indehaves af de olympiske guldvindere Missy Franklin (183 freestyle) og Kaite Ledecky (457 og 1509 freestyle).

 

»Velkommen til at konkurrere i det nationale mesterskab!«

Thomas’ resultat lever dog fuldt ud op til NCAA’s kvalifikationskrav, hvilket betyder, at han er sikret deltagelse i det nationale mesterskab i Atlanta i marts.

Organisationen er faktisk udelt positiv over, at transvestitter konkurrerer i kvindeidrætten.

I en meddelelse fra april udtrykker NCAA sin »ubetingede støtte til transfællesskabet«.

I udtalelsen henvises der til virksomhedens værdiansættelser:

Denne forpligtelse er baseret på vores værdier baseret på inklusion og fair konkurrence.

Organisationen markedsfører derefter den tilbageviste tese om, at undertrykkelse af det mandlige kønshormon hos mænd, gør dem egnede til at konkurrere mod kvinder på lige vilkår.

Vores linje – som kræver testosteron-undertrykkende behandling for transkønnede kvinder for at konkurrere i kvindesport – omfatter den avancerede forskning på dette område og er forankret i retningslinjerne for deltagelse afholdt af Den Internationale Olympiske Komité såvel som U.S. Olympic and Paralympic Committee.

Endelig hævdes det, at inkludering af transpersoner i kvindesport ikke nødvendigvis bringer fair konkurrence i fare:

Inklusion og fair konkurrence kan eksistere side om side for alle studerende atleter, herunder trans-atleter, på alle niveauer.

Redegørelsen udtrykker således ingen bekymring for, at biologiske mænd, der ser sig selv som kvinder, vil udkonkurrere kvindelige atleter.

Kilder:
Breitbart
Outkick
Daily Mail
NBC News


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Det er den ultimative normietest: er det underligt at mænd kan få lov til at konkurrere med kvinder?


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //