Tysklands magtkvinder opløser elitesoldatenhed

TYSKLAND: Værdigrundlag indenfor det tyske forsvar anses som vigtigere end forsvarspotentiale. Hvis soldater ikke bliver mere politisk korrekte nedlægges KSK.

Soldater fra det tyske Kommando Spezialkrafte. Foto: YouTube.

Den tyske regering har besluttet at opløse landets militære elitestyrke KSK, rapporterer Nya Tider.

Tre af regeringens magtkvinder har samarbejdet om at gennemføre dette. Disse er kansler Angela Merkel (CDU), forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU) og et medlem af Parlamentets forsvarsudvalg, Agnieszka Brugger, der hører til De Grønne.

Agnieszka Brugger (Stefan Kaminski CC BY-SA 3.0) Angela Merkel (Президент России CC 0) Annegret Kramp-Karrenbauer (Olaf Kosinsky CC BY-SA 3.0)

Afgørelsen er en trussel og har intet at gøre med landets militære forsvar. I stedet er beslutningen baseret på strenge politiske værdier.

For at beslutningen kan tilbagekaldes, må KSK “skærpe sig” politisk, fordi KSK-enheden anses for at have de forkerte politiske holdninger.

Kramp-Karrenbauer siger, at enhver KSK-soldat er tvunget til at beslutte, om han ville blive i hæren ved at træffe de rigtige politiske valg.

En særlig repræsentant vil senest til oktober rapportere om, hvorvidt de af Kramp-Karrenbauer bestilte foranstaltninger er iværksat, eller om KSK i stedet skal opløses.

Hvis dette sker, forsvinder KSK’s fire kampkompagnier.

De problemer, som KSK siges at have er, at organisationen “har koblinger til” højreekstremisme.

Værdigrundlaget vigtigere end virksomheden

Alternativ für Deutschlands (AfD) forsvarspolitiske talsmand Rüdiger Lucassen er stærkt kritisk over for de venstreorienterede kvinders opløsning af KSK baseret på deres følelser over for organisationen.

– Der er grund til at frygte, at de foranstaltninger, der nu er blevet annonceret, vil forringe vores specialstyrkers operationelle beredskab på lang sigt, siger Lucassen.

Lucassen kritiserer også Annegret Kramp-Karrenbauer for dårlig ledelse af Bundeswehr, den tyske forsvarsstyrke.

Det faktum, at hun har mislykkedes med den militære og politisk ledelse, har ført til disciplinærovertrædelser, siger han.

– Med godt lederskab, militær træning og den nødvendige omsorgspligt fra overordnede, behøver en militær enhed ikke at blive opløst, sagde Lucassen.

AfD’s parlamentariske gruppeleder i Berlin, Georg Pazderski, klagede i sidste uge over, at opløsningen af ​​KSK’s andet kommandokompagni ville udløse helt ubegrundede generelle mistanker mod alle soldater, skriver Nya Tider.

– Kramp-Karrenbauer svækker tropperne, der allerede kæmper, ved yderligere et moralsk slag under bæltestedet med en uagtsomhed, der bringer Tysklands sikkerhed i fare, sagde Pazderski.

Nya Tiders Philip Johansson vurderer, at Bundeswehrs største fjende nu er deres eget lederskab. De sociale omvæltninger, der har formet det offentlige klima siden begyndelsen af ​​fremmedinvasionens seneste bølge i 2014-2015, har også påvirket de væbnede styrker og prøvet forholdet mellem overordnede og underordnede.

Afvigende holdninger er blevet betragtet som uønskede, siden den berygtede forsvarsminister, kvinden Ursula von der Leyens – nu formand for Europa-Kommissionen – kommentar om et “holdningsproblem” i tropperne, skriver Johansson.

Der har været mange rapporter om påståede store “højreorienterede netværk” i Bundeswehr, for hvilke der indtil videre ikke er beviset andre end en eller to isolerede hændelser.

En “alvorlig” sådan “hændelse” handler om en jødevittighed, som en soldat i en af ​​enhederne fortalte, som en anden soldat vidnede om i en video lavet af den pro-regerings tyske public service-organisation Deutsche Welle.

“Nogen lavede en vittighed om jøder. Det handlede om lange næser, ting som det. Så sagde en anden: ‘Hvad er det, kammerat? Mener du, at der stadig er jøder? Jeg troede, at vi havde udslettet dem alle. Vi må gøre et nyt forsøg”, lød et “vittigt” svar på den jødiske vittighed.

I modsætning til den standarderklæringen om, at tropperne “ikke generelt er mistænkte” – ifølge hvad den kvindelige militærkommissær Eva Högl hævder – bidrager dette til alvorligt at begrænse soldaternes rettigheder, fortsætter Johansson.

Tyskland indfører en ny lov, der betyder, at soldater, der er blevet fundet skyldige i et pligtbru, nu lettere kan afskediges i løbet af deres første otte år i tjeneste. Tidligere var grænsen for dette fire år.

Loven giver mulighed for at afskedige en soldat af personalenheden uden at have retten til en retssag ved militærdomstolen.

Sanktionerne for overtrædelse af retningslinjerne er kraftigt forhøjet. Høje bøder er en obligatorisk straf. Man kan også dømmes til fængsel i op til et år.

Ifølge Philip Johansson er reglerne en opmuntring til et angiverissystem, der kan være baseret på løgne.

Beskyldninger om påståede “krænkelser” af værdierne for individuelle soldater behøver ikke længere at blive underbygget i et system med regler, der svarer til det, der var gældende for Angela Merkel, da hun var aktiv i det tidligere kommunistiske Østtyskland.

Kramp-Karrenbauer hævder, at hun har fundet et effektivt værktøj i “kampen mod ekstremisme”, men Bundeswehrs fagforening kaldte det “urimeligt og uforholdsmæssigt”. Forbundet mener, at dets medlemmers rettigheder ofres til fordel for en mediekampagne.

Philip Johansson kalder dette også et Stasi-lignende system:

Dette vil blive styrket af en finansieret “sladrekultur”, hvor soldater skal spionere på hinanden og i hemmelighed rapportere til overordnede. For at håndhæve dette nye Stasi-lignende system vil regeringen bruge tvivlsomme civile kilder som f.eks. Den ny-marxistiske Amadeu Antonio Foundation.

Den tyske militærmagts primære opgave ser ud til at være – som for mange andre samfundsfunktioner – at være politisk korrekt i alle gestus og handlinger. Dette gælder især for alle former for hysteri og allergi mod kommentarer om jøder, der udgør en enkelt procent af Tysklands befolkning.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Krautling says:

  Du kan tage elitesoldaten ud af militæret, men du kan ikke tage militæret ud af elitesoldaten. Håber de danner en undergrundsmilits og bekæmper staten med alle midler.

  • Mikkel Pedersen says:

   Jeg tænker også, at hvis staten behandler elitesoldater sådan og afskediger dem fordi de tænker forkert, så er der en reel sandsynlighed for at de vender sig mod staten. Sikkert ikke i statens interesse når det gælder folk af den kalibrer.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //