En uge med bilafbrændinger i København

NYHEDER: Den seneste uge har Københavns Politi og brandvæsen haft nok at se til på Nørrebro, som bliver hærget af bil- og containerafbrændinger. Blandt de få anholdte finder man en Antifa-aktivist, og politiet bekræfter at også anholdelsen af et højtstående bandemedlem indgår som led i efterforskningen. 

Screendump fra tv2lorry.dk

Det har været et en travl uge for Københavns Politi og brandvæsen, da ugen har budt på både ildebrande i skraldespande, containere og biler på Nørrebro. Ved én af udrykningerne havde politiet 50 betjente på gaden med i alt fem/seks store politivogne, et par almindelige biler, fire motorcykler samt en politi-bulldozer.

I starten af ugen spekulerede politiet i, om bilerne kunne være selvantændt på grund af hedebølgen, men senere stod det klart, at der er tale om påsatte brande, da 3 gerningsmænd fredag nat blev taget på fersk gerning. Den ene af de anholdte ildspåsættere bar ved anholdelsen en Antifa t-shirt.

Screendump fra TV2 Lorry

Motivet for de pludseligt opståede uroligheder er ikke lagt fast endnu.

På baggrund af et tip har TV 2 Lorry spurgt Københavns Politi, om urolighederne kan relatere sig til en anholdelse af et højtstående bandemedlem tidligere på ugen.

Over for TV 2 Lorry bekræfter Københavns Politi, at de i torsdags anholdt en ledende bandefigur, men vil ikke lægge sig fast på, at der er en sammenhæng.

Det bekræftes dog, at anholdelsen indgår som led i efterforskningen siger politiinspektør ved Københavns Politi, Peter Buhl.

Kilder:
TV2 Lorry – Nye påsatte brande på Nørrebro i nat
TV2 Lorry – Brandstiftelser og bandeanholdelse kan være forbundet

 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //