Undersøgelse: Israelsk spionprogram overvåger journalisters telefoner over hele verden

JØDESPØRGSMÅLET: Det israelske spionsoftwarefirma NSO Group beskyldes for at have hacket journalisters telefoner.

Det er bevist, at privat israelsk spion-software bruges til at hacke snesevis af smartphones, der tilhører “journalister, menneskerettighedsaktivister såvel som kæresten til den myrdede journalist Jamal Khashoggi “, ifølge en undersøgelse foretaget af Washington Post og 16 andre nyheder virksomheder.

Spywareprogrammet siges at være “i militær klasse” og licenseret af “det israelske spion-softwarefirma NSO Group”.

Ifølge undersøgelsen er de hackede telefoner på en liste med mere end 50.000 telefonnumre, der er registreret i lande “især kendt for at overvåge mennesker”.

Listen over telefonnumre forklares i Washington Post som blevet delt med avisen og de andre medier af en non-profit journalistforening, Forbidden Stories, der er baseret i Paris, og “menneskerettighedsgruppen” Amnesty International.

I flere udsagn har NSO Group benægtet rapportens konklusioner og mener, at analysen er baseret på «teorier uden grundlag», baseret på «vildledende fortolkning» af lækkede data.

Spionprogramselskabet har endvidere udtalt, at det er “mere end villig til at undersøge enhver troværdig påstand om misbrug og derefter tage passende skridt”.

NSO Groups spionsoftware Pegasus er licenseret til regeringer over hele verden og kan ifølge rapporten stjæle mobiltelefondata og aktivere mikrofonen.

Virksomheden garanterer, at spionsoftwaren kun bruges til at overvåge “terrorister og andre kriminelle”.

KILDER:
Washingtonpost
CNBC


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //