Undervisning der seksualiserer børn, mistænkes som motiv bag skolebrande i Belgien

HOMOLOBBYEN: Efter den sjette skolebrand på én uge i Belgien undersøger man nu “ekstremistiske” forbindelser til begivenhederne. Premierministeren har anmodet om en undersøgelse med særlig fokus på kontroversen om det nyligt indførte “Evras”-program, som seksualiserer børn fra elleve år og opefter.

I sidste uge meddelte Belgiens premierminister, Alexander De Croo, at myndighederne undersøger mulige ekstremistiske forbindelser efter den sjette påsatte skolebrand på bare én uge.

En teori der cirkulerer blandt embedsmænd er, at disse påsatte brande kan have deres oprindelse i en kontrovers om et nyt seksualundervisningsprogram i skolerne. Ved flere af de brandskadede skoler er der blevet opdaget budskaber imod seksualisering af børn.

Programmet med navnet “Evras”, der har eksisteret siden 2012, blev for nylig obligatorisk for børn fra og med elleve år. Programmet sigter ifølge Svenske Yle på at give skoleelever “en dybere forståelse for relationer og seksuel sundhed”.

Det er nu planlagt, at cirka 100.000 elever i regionen Wallonien-Brussels skal gennemgå den fire timer lange undervisning. Der har været kritik af programmet, især fra muslimske grupper som har udtrykt bekymring over en eventuel seksualisering af børn.

Vil fortsætte med at seksualisere børn

Premierminister De Croo mindede dog om, at seksualundervisning har en lang tradition i Belgien og forsikrede om, at der ikke vil blive taget skridt tilbage. Andre kilder har også understreget, at Evras handler om forhold snarere end specifikke seksuelle handlinger. På programmets hjemmeside står der dog noget modstridende, nemlig at: “EVRAS sigter mod at støtte børn og unge i udviklingen af deres relationelle, følelsesmæssige og seksuelle liv.”

Indtil videre mangler der konkrete beviser, der forbinder skolebrandene. For at tackle situationen har De Croo indkaldt landets anti-terror myndighed, og indenrigsminister Annelies Verlinden har anmodet om ekstra politiressourcer til den berørte region.

For øjeblikket har ingen organisation eller person trådt frem for at påtage sig skylden for disse angreb, og ingen er endnu blevet anholdt for forbrydelserne.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //