Israel bag droneangreb på Iran

MELLEMØSTEN: Israel står bag søndagens mislykkede droneangreb på et anlæg i Iran. Dette hævdes af amerikanske medier, der citerer kilder inden for den amerikanske regering.

Efter søndagens hændelse i den iranske by Isfahan, hvor det lykkedes Iran at stoppe tre droner, der angreb et anlæg, der fremstiller atombrændsel, har mange peget på Israel som synderen. Det bekræftes nu af kilder inden for den amerikanske regering over for blandt andet The Wall Street Journal og New York Times.

CNN skriver, at de ikke har været i stand til at verificere avisernes oplysninger, men deres kilder hævder i hvert fald, at det ikke var et amerikansk angreb.

— Vi har set rapporterne i medierne, men kan bekræfte, at ingen amerikanske militærstyrker har udført angreb eller operationer i Iran. Vi fortsætter med at overvåge situationen, men har intet yderligere at meddele, siger en anonym talsmand for det amerikanske forsvarsministerium til CNN.

Israel har ikke kommenteret hændelsen i skrivende stund, men har i årtier forsøgt at overtale USA til at neutralisere Iran som en trussel mod den zionistiske besættelse af Palæstina. I forbindelse med, at Benjamin Netanyahus ekstremistiske styre tiltrådte ved årsskiftet, valgte USA’s jødiske udenrigsminister Anthony Blinken at udtrykke »USA’s fortsatte engagement i det amerikansk-israelske partnerskab og Israels sikkerhed« i samtaler med Israels nye udenrigsminister Eli Cohen.

Det er dog uklart, om USA har ressourcer til at udkæmpe sin egen krig på nuværende tidspunkt, i betragtning af at det har foretaget omfattende militære og finansielle investeringer i konflikten i Ukraine.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //