Vaccinerede er mere anti-russiske end uvaccinerede

OPINIONSUNDERSØGELSE: Ifølge en canadisk undersøgelse er de, som er vaccinerede mod Covid-19 betydelig mere negative mod Rusland, end de som ikke er vaccinerede, som omvendt er mere nuanceret i opfattelsen af den igangværende krig.

Protest mod vaccinepas i Stockholm. Foto: Nordfront.

Canadiske EKOS Politics har lavet en meningsmåling, hvor 1035 canadiere blev spurgt, om de var vaccineret mod Covid-19 eller ej, og om deres holdning til Rusland og krigen i Ukraine.

Ifølge resultaterne mener mere end 80 procent af de vaccinerede, at hårde sanktioner mod Rusland og russiske individer samt oprustning af Ukraine er løsningen på problemet.

Mere end halvdelen af ​​de vaccinerede ønsker, at Canada sender militærfly til Ukraine, og 30 procent ønsker, at Canada sender tropper til landet for at bekæmpe Rusland.

82 procent af gruppen ønsker at se hårdere økonomiske sanktioner mod Rusland, selvom det ville ramme Canada og deres egen pengepung hårdt.

Blandt de uvaccinerede er 52 procent derimod imod sanktioner mod Rusland og krigshjælp til Ukraine, og hele 75 procent anser ikke sanktioner for at være prisstigninger værd for varer hjemme i Canada.

Blandt de vaccinerede mener 88 procent, at krigen er Ruslands skyld, og at Ruslands motivation for invasionen ikke holder. Lige så mange tror, ​​at Rusland begår krigsforbrydelser i Ukraine.

Blandt de uvaccinerede mener 26 procent, at invasionen er korrekt, 27 procent mener, at den er forkert, mens 35 procent er neutrale i sagen. Kun 32 procent af gruppen mener, at Rusland begår krigsforbrydelser.

Ifølge EKOS-chef Frank Graves er resultaterne af undersøgelsen et bevis på, hvor indflydelsesrig »desinformation« kan være. Han mener, at de uvaccinerede ikke selv er mere pro-russiske end andre, men at »problemet« er, at de får deres information om krigen fra andre kilder end traditionelle mainstream-medier.

– De læser om det på nettet. De konsumerer dette fra de samme kilder, som gav dem antivax-tingen, siger Graves i en kommentar.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Torben Have says:

  Helt enig i artiklens slutbemærkning!

  En del af befolkningen kan tænke sig lidt om.

  De er hel klart i stand til at gennemskue et verdensomspændende blufnummer-som for eksempel Covid-19 og “Putins u-provokerede overfald på Ukraine”.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //