Wagner-gruppen indtager byer i Rusland

RUSLAND: Wagner-gruppen, der normalt kæmper på vegne af Rusland i Ukraine, har nu vendt sig mod Rusland og erobret russiske byer, herunder det militære hovedkvarter i Rostov-na-Donu. Gruppens leder, Yevgeny Prigozhin, truer med at marchere mod Moskva, hvis forsvarsministeren og chefen for generalstaben ikke overgiver sig til ham.

Wagner-gruppen kæmper normalt på vegne af Rusland i Ukraine, men har nu vendt sig mod Rusland og indtaget russiske byer. De har blandt andet erobret det militære hovedkvarter i Rostov-na-Donu, hvor de har deres kommandocenter for krigen i Ukraine.

Den jødiske leder af Wagner-gruppen, Yevgeny Prigozhin, siger, at de vil marchere mod Moskva. De vil fortsætte deres march, medmindre forsvarsminister Sergei Shoigu og generalstabschef Valery Gerasimov overgiver sig til ham for at blive dømt.

Tidligere har ledelsen i det private militærselskab Wagner Group stillet et ultimatum til den russiske militærledelse, noget de nu ser ud til at være gået videre med

VIDEO: Wagners jødiske chef angriber den militære ledelse i Kreml

Putin: Som en dolk i ryggen
Putin holdt lørdag en tv-tale, hvor han angreb Prigozhin, uden at nævne ham, og sagde, at der var blevet åbnet en forræderiundersøgelse mod Wagner-chefen.

I sin tale henvendte han sig til russiske soldater, der deltog i forsøget på opstand, og opfordrede dem til “at træffe det rigtige valg og stoppe kriminelle handlinger.”

Præsidenten mener, at kupforsøget er “en dolk i ryggen på vores land og vores nation”.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Hazel39 says:

  Nu sidder krumnæserne og griner og klapper i hænderne. Hvide dræber hvide….igen.

 • Flamber den kosher pølse tak

 • noel khamo says:

  det godt for rusland

 • Jernhandsken says:

  Prigozjin og Putin narrede lige Nato for 6.2 billioner dollars og fik placeret Wagner-lederen meget tæt på Kiev. Well played white boys.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //