20-årig racefremmed vanvidsbilist slipper for udvisning

MULTIKULTUR: En 20-årig racefremmed vanvidsbilist slipper for udvisning, efter at han en juninat kørte en 21-årig mand ihjel.

Bispeengbuen. Foto: Victor Valore (CC BY-SA 3.0).

En nu 20-årig racefremmed mand er blevet idømt tre år og ni måneders fængsel, efter at han en juninat sidste år kørte med mindst 100 kilometer i timen ind i krydset mellem Borups Allé og Mågevej i København.

Her ramte han en 21-årig mand, der var på vej hjem fra fest med tre af hans venner. Manden døde på stedet af sine voldsomme kvæstelser.

Trods den lange fængselsstraf undgår den 20-årige mand at blive udvist af Danmark. Det var ellers hvad anklagemyndigheden gik efter. I stedet fik den dømte en advarsel.

Betingelserne i Udlændingeloven for udvisning er opfyldt. Men vi har fundet, at det ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise dig, sagde retsformand Louise Falkenberg til den dømte.

Straffen du er idømt – selv om den er langvarig – er relateret til uagtsomhed, og du er ikke tidligere straffet. Men når betingelserne er opfyldt, skal du have en advarsel. Det er reglerne, sagde hun, ifølge Ekstra Bladet.

I begrundelsen for en fængselsstraf på knap fire år, lød det, at retten har lagt vægt på retspraksis og de konkrete omstændigheder. Sidste år vedtog Folketinget den såkaldte vanvidspakke.

Med den har man skruet straffen for vanvidskørsel gevaldigt op, da den betyder, at straffen skal forhøjes med 150 procent i forhold til tidligere.

Den dømte var 19 år, da han natten til den 20. juni, kørte den 21-årige mand ihjel i en lejet Mercedes. Ulykken skete nær Bispeengbuen klokken 01.20, hvor han kørte om kap med en anden bil.

På stedet må man køre maksimalt 60 kilometer i timen.

Retten har fundet det bevist, at tiltalte kørte kapkørsel med en hastighed på op mod 145 kilometer i timen. Hastigheden ved påkørslen var mindst 100 kilometer i timen, men sandsynligvis op mod 112 kilometer i timen, sagde retsformand Louise Falkenberg, da hun læste begrundelsen for kendelsen op, skriver Ekstra Bladet.

Udover fængselsstraf og betinget udvisning er han blevet frakendt kørekortet i fem år.

Den 20-årige har sammen med sin forsvarer udbedt sig betænkningstid i forhold til anke.

Det giver ham to uger til at beslutte sig for, om han vil have landsrettens syn på sagen. Anklagemyndigheden har samme tidsfrist.

Kilde:
Ekstra Bladet


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //