21-årig racefremmed straffes med 12 års fængsel og udvisning for rovmord

MULTIKULTUR: Efter et rovmord i Viby, begået i 2021 mod en 18-årig handelsskoleelev, er tre »mænd« blevet dømt ved retten i Aarhus.

18-årige Mads Arberg blev den 31. oktober 2021 dræbt i Viby.

Den 21-årige Zakaria Said Liban Hirsi straffes med 12 år og udvisning af Danmark. To medtiltalte på 21 og 20 år blev kendt skyldige i røveri og grov vold. Den ene straffes med fængsel i to år og den anden får to år og tre måneder, skriver TV2.

I retssalen forklarede den 21-årige, at de tiltalte havde mistet et kilo skunk. De frygtede at det ville få alvorlige konsekvenser for dem, derfor udtænkte de en plan der skulle skaffe dem et kilo skunk. Deres plan var et røveri forklædt som en handel med den 18-årige handelsskoleelev Mads Arberg.

Ifølge hans forklaring i retten mødes han og en anden mand med Mads Arberg i et busskur tæt på gerningsstedet. Planen var, at den ene af de to 20-årige tiltalte skal optræde som kunde, mens den 21-årige skal stjæle skunken fra Mads Arberg.

Under handlen kommer han op at skændes med Mads, som derefter ender i tumult. Han forklarer i retten at Mads fastholdte ham i et kvælertag, så han ikke kunne trække vejret. Han tager til sidst sin kniv frem og stikker Mads i højre arm, som holder ham om halsen. Efterfølgende dør Mads af sine skader. Obduktionsrapporten viser, at Mads er blevet stukket flere gange, blandt andet i skulderen og tæt ved hjertet.

Zakaria, forklarede i retten at de to andre tiltalte var klar over, at han havde medbragt en kniv til røveriet, og at de var indforstået med det.

De to andre tiltalte, der er tiltalt for grov vold med døden til følge og røveri, nægter sig skyldige. Den ene nægter også at have taget del i røveriet, da han mener, der var tale om tyveri. To andre unge mænd deltog også i røveriet. De er tidligere dømt i sagen.

Den ene har fået to års fængsel for røveri og grov vold. Den anden har fået 30 dages fængsel for at have hjulpet med at bortskaffe beviser.

De fem mænd stjal i alt 1086 gram skunk fra Mads Arberg. Ved Mads’ lig blev der fundet flere poser med skunk, som de tiltalte ikke fik med fra gerningsstedet på Ormslevvej i Viby J.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Bliv endeligt ved med jeres aktivisme. Dette vanvid skal stoppes. Aktivisme fra området dette mord blev begået https://www.nordfront.dk/aktion-mod-racekriminalitet-i-aarhus/


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //