49 dræbt under moskéangreb i New Zealand – Angriberen ville hævne Ebba Åkerlund

NEW ZEALAND: I alt 49 mennesker blev myrdet, og mindst så mange blev såret, da Brenton Tarrant angreb to moskéer i New Zealand. Han beskriver det selv i et manifest som et hævnangreb på fremmede, der forårsager europæisk lidelse.

Fredag ​​eftermiddag, lokal tid, skal en gerningsmand have åbnet ild og dræbt flere mennesker ved mindst to moskéer i områderne Hagley Park og Linwood i Christchurch, New Zealand. Ifølge kilder er op til et dusin mennesker blevet dræbt og endnu flere er blevet såret. Ved Masjid Al Noor-moskéen har op til 200 personer været til stede, da skydningen startede.

– Skytten kom ind gennem hovedindgangen. Alle løb til dørene for at redde sig selv. Folk gemte sig under biler og sprang over hegn for at flygte, fortæller et vidne til tv-kanalen One News.

Fire personer, tre mænd og en kvinde, skulle være anholdt, mistænkt for skydningerne, men politiet udelukker ikke, at flere gerningsmænd kan være involveret. Politiets bombegruppe skal desuden også have sikret biler, som indeholdt hjemmelavede sprængladninger, og befolkningen opfordres til at være på vagt, da yderligere angreb ikke kan udelukkes.

Statsminister Jacinda Ardern bekræfter, at skudaffyring har fundet sted flere steder og siger i en tv-udsendelse, at det er “en af ​​de mørkeste dage i New Zealands historie”.

– Denne vold har ingen plads i New Zealand, det er ikke det vi er. Dette er sket på et sted, hvor folk skal være sikre, men det var de ikke, sagde Ardern.

Lige før skyderiet publicerede brugernavnet Brenton Tarrant flere billeder på Twitter, før han gik videre til livesending. Kontoen er i skrivende stund fjernet.

Se video fra pågribelsen af gerningsmanden:

Se Brenton Tarrants livesending fra bedriften her. NORDFRONT ADVARER OM STÆRKE BILLEDER:

Expressen skrev tidligere, at Brenton Tarrant, skal have skrevet et manifest, hvori han blandt andet forklarer, at angrebet er hævn for den elleveårige Ebba Åkerlund, der døde under terrorangrebet på Drottninggatan i 2017. På sit våben skal han have skrevet blandt andre Ebbsa navn.

Sådan har han skrevet i sit 70-siders manifest:

Ebba kom gående for at møde sin mor efter skole, da hun blev myrdet af en gerningsmand, der kørte et stjålet køretøj gennem shoppingområdet, hvor hun gik. Ebba var delvist døv og hørte ikke, da gerningsmanden kom kørende.

Fra Brenton Tarrants livesending kan man se, at han har tegnet en Tyrrune på et af sine våben ved siden af navnet Ebba Åkerlund. Brenton Tarrant har imidlertid ingen forbindelse til Den Nordiske Modstandsbevægelse, og det er uklart, hvorfor han brugte symbolet. Den Nordiske Modstandsbevægelse er heller ikke nævnt i hans manifest.

https://www.nordfront.se/wp-content/uploads/2019/03/tyr.png

Hans forskellige våben er fyldt med symboler og sætninger. På billedet nedenfor kan du læse “Wien 1683”, som sandsynligvis refererer til, hvornår en europæisk hær ledet af den polske kong Johan III standsede det osmanniske riges fremmarch uden for Wiens porte.

https://www.nordfront.se/wp-content/uploads/2019/03/vienna.png

Man kan også skimte “Kebab remover” på et af våbnene:

https://www.nordfront.se/wp-content/uploads/2019/03/kebab.png

Med hensyn til Brenton Tarrants politiske orientering svarer han i manifestet på, hvorvidt han er fascist:

Ja. For en gang vil den person, der kaldes for fascist, faktisk være en fascist. Jeg er helt sikker på, at journalister vil elske det. Jeg er generelt enig med Sir Oswald Mosleys synspunkter og ser mig selv som en øko-fascist af natur. Den nation, der har de politiske og sociale værdier, der er tættest på mine egne, er Folkerepublikken Kina.

Han skriver også, at han er en etnonationalist, og at han sætter “helbred og velbefindende for sin race over alt andet”. Han skriver imidlertid, at han ikke er antisemit:

En jøde der bor i Israel er ikke en fjende for mig, så længe han ikke forsøger at undergrave eller skade mit folk.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Jesper Hartmann says:

    Det er kun et spørgsmål om tid at en person kopierer det i Danmark.

  • Kan vi få videoen omhandlende anholdelsen tilbage?


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //