60 bilafbrændinger i hovedstadsområdet siden maj

NYHEDER: Ifølge en optælling har der været 60 bilafbrændinger i hovedstadsområdet siden maj. Politiet er på bar bund.

Screendump fra JP

En optælling, DR har lavet, viser, at der har været knap 60 bilafbrændinger i hovedstadsområdet siden maj måned – størstedelen i København. Københavns Politi har derfor sat ekstra mandskab ind i områderne.

– Vores lokalpoliti bevæger sig rundt i områderne og taler med gud og hver mand på gaderne, i ungdomsklubber og på skolerne for at prøve at finde ud af, hvad det helt præcist er, der foregår, siger ledende politiinspektør ved Københavns Politi, Peter Dahl.

Københavns Politi leder stadig efter motivet bag de mange episoder, og det er ikke nødvendigvis de samme, der står bag afbrændingerne. Ledende politiinspektør Peter Dahl fortæller, at det tyder på, at det er en sammenblanding af utilfredshed, inspiration fra Sverige og andre ting, som endnu ikke er opklaret.

SSP København, som er samarbejdet mellem de sociale myndigheder og politiet, har også sendt flere gadeplansmedarbejdere ud for at opsøge de unge.

– Når man begynder at brænde noget af, så er det et udtryk for, at man er voldsomt utilfreds med noget, så vores opgave er at gå ud for at finde ud af, hvad utilfredsheden går på, siger Tommy Laursen, sekretariatschef hos SSP København.

SSP har også talt med unge på gaderne om, hvor alvorligt bilafbrændinger er.

– Vi understreger vigtigheden af, at det er ganske alvorlig kriminalitet, og at der kan komme enorme erstatningskrav ud af det, forklarer Tommy Laursen.

– Det destabiliserer et område fuldstændigt, fordi det er så meningsløst, voldsomt og utryghedsskabende, når der er ild i gaderne. Det er urimeligt for beboerne i de områder, det sker i, mener sekretariatschef Tommy Laursen.

Udover København har der også været bilbrande i Ishøj, Gladsaxe, Albertslund og Hellerup.

Kilder:
DR


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • det her er et ret godt værktøj til dem der gerne vil holde sig opdateret https://danmark-i-brand.online/

 • SoyboyKiller says:

  “Når man begynder at brænde noget af, så er det et udtryk for, at man er voldsomt utilfreds med noget, så vores opgave er at gå ud for at finde ud af, hvad utilfredsheden går på, siger Tommy Laursen”

  Ja.. Så de kan imødekomme deres krav, som de små, underdanige cucks, de er.

  De små rotter, der laver sådan noget, burde skydes på stedet – gør dem lovløse. Og hvis det er etniske danskere, så smid dem 10 år i en opdragelses- og arbejdslejr. Så kan det være, at de kommer på andre tanker.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //