Modstandsbevægelsens Årsrapport fra resten af ​​Norden

MODSTANDSBEVÆGELSEN: Her følger en opsummering af kampåret 2022 for Sverige, Norge, Finland og Island.

Den 31. december udkom en omfattende artikel, der præsenterede nogle af højdepunkterne fra Den Nordiske Modstandsbevægelses kampår i Danmark i 2022.

Der er også udgivet årsrapporter fra Modstandsbevægelsen i Norge, Sverige og Island, hvor der også er gennemført flere virkelig vellykkede aktioner i løbet af året. Nedenfor er et kort resumé af disse for dem, der ikke kan, ikke vil eller ikke kan læse dem i deres helhed på de respektive sider.


Norge

Den 1. maj blev der udover offentlige bannerkampagner og traileraktivisme også afholdt vellykkede torvemøder i både Kongsvinger og Elverum. Landechef Tommy Olsen holdt tale og i Elverum var fagforeningsfolkene fra LO forfærdede over, at Den Nordiske Modstandsbevægelse »stjal deres dag.«

På urbefolkningens dag blev der blandt andet opsat specialfremstillede metalskilte flere steder, en genial aktivistisk idé, der senere blev implementeret flere gange i løbet af året, og som systemet skulle bruge store ressourcer på at tage ned igen. Lokale medier offentliggjorde billeder af arbejdere, der brugte vinkelslibere for at fjerne dem.

Der har også været adskillige vellykkede offentlige aktioner i løbet af året, som ikke var knyttet til nogen bestemt dag, såsom i Sarpsborg, hvor flyers blev delt ud omkring et mindesmærke for multikulturalismens ansigtsløse ofre eller i Fredrikstad, hvor antifascister blev konfronteret.

Den mest succesrige norske aktion i løbet af året var naturligvis blitz-demonstrationen i Oslo , hvor der blev holdt taler uden for Riksdagsbygningen. En historisk dag, der rystede det norske etablissement og gav stor opmærksomhed både i medierne og andre steder.

Særlige propagandakampagner, hvor der er gennemført store mængder basisaktivisme til disse lejligheder. For eksempel under Norges nationaldag, den 17. maj, hvor folket blev mindet om den jødiske paragraf i grundloven, i forbindelse med israelske militæroffensiver, mod Pride-bevægelsen og under Adolf Hitlers fødselsdag.

På årsdagen for den tyske invasion af Norge under Anden Verdenskrig blev der også sat en masse plakater op af autonome nationalsocialister og et hagekorsflag hejst i de absolut mest centrale dele af Norges næststørste by, Bergen. Ifølge den efterfølgende mediebevågenhed kunne flaget først tages ned ved 8-tiden den følgende morgen.

Man må ej glemme at Norges og sågar hele Nordens højeste punkt, Galdhöpiggen, også blev besteget af aktivister fra Modstandsbevægelsen.


Sverige

Vi stillede op til kommunalvalget og kørte solide propagandakampagner i Ludvika, Munkedal, Vetlanda og Örkelljunga. Selv i Stockholm var der en omfattende offensiv i forbindelse med valget, og vi nåede også at se en del aktivisme af denne karakter i for eksempel Luleå og Jönköping.

Selvom valgkampen gik som forventet og ikke bød på mandater, lykkedes det alligevel som det var vores intention – at blive set og hørt mest af alle de partier, hvor vi stillede op. Det lykkedes at skabe nye kontakter og få en masse mennesker til at få øjnene op for organisationen.

Covid 19-undertrykkelsen nåede nye grænser i slutningen af ​​2021, da vaccinepas blev indført for at deltage i visse private arrangementer og for at arbejde i visse kommuner. I begyndelsen af ​​2022 var der en overhængende trussel om, at den ville blive udvidet endnu mere.

Selvom det ikke var oplagt for Den Nordiske Modstandsbevægelse at handle i stor skala i Covid-spørgsmålet før, så blev det virkelig det nu, hvor den hvide arbejders frihedsrettigheder blev krænket, hvis han nægtede at danse efter systemets pibe. Vi følte også, behov for at vise, at der er en organiseret modstand, ikke kun mod vaccinepas, men mod hele etablissementet.

Den mest aktive nationale ungdomskampagne, om ikke nogensinde så i det mindste i årevis, Stolt Hvid Ungdom, blev overtaget af Den Nordiske Modstandsbevægelse, som har været en af ​​drivkræfterne siden dag ét. Dette efter i næsten et år at have udført omfattende national, men partipolitisk aktivisme rettet mod unge.


Island

På Island blev der sat et stort antal klistermærker op over hele landet, for eksempel i Reykjavik, Keflavik, Reykjanes, Akureyri, Snæfelssnes og Egilsstaðir. I forbindelse med kampagner som 1. maj, Reykjavik Pride og urbefolkningens dag, er der også suppleret med plakater og flyers.

Landsmenn-podcasten er udkommet med fire afsnit med interessante interviews, for eksempel med Timo fra den hollandske landsorganisation Volksferzet og med Rafael Montes fra spanske Devenir Europeo.

Islands nationale chef var også på besøg i Sverige under slutspurten af ​​valgkampen for at hjælpe og bringe egne erfaringer med hjem.

Simon Lindberg sammen med Rikhardur Magnusson i smuk natur i Dalarna efter valgdagen.

Medierne har flere gange i løbet af året gjort opmærksom på organisationen ved at sprede løgne og ondsindet propaganda, for eksempel i forbindelse med, at det islandske politi aflivede en angiveligt begyndende terrorhandling.

Skærmbillede fra Frettabladid.is.


Finland

I Finland, hvor Den Nordiske Modstandsbevægelse er forbudt ved lov, er modstanden stadig stærk. Af forhåbentlig forståelige årsager kan det ikke oplyses, hvad der blev gennemført her, men denne samlede årsrapport uden for Danmark skal alligevel ende med et billede fra den vellykkede 612-march i Helsinki.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //