Adidas bryder med Kanye West

JØDISK MAGT: Efter mere end en uges pres fra den jødiske lobby giver den tyske sportstøjsproducent op og afbryder al samarbejde med den sorte rapper og veritable pengeko.

Adidas fabriksbutik i Herzogenaurach, Tyskland. Foto: Avda (CC BY-SA 3.0).

Adidas meddelte tirsdag, at deres forretningspartnerskab med milliardærrapperen Kanye West, eller Ye, er slut. Selskabet har offentliggjort en officiel erklæring, der beskriver årsagerne til at afslutte det kommercielle forhold. Det lyder:

Adidas tolererer ikke antisemitisme eller nogen anden form for hadefulde ytringer. Ye’s seneste kommentarer og handlinger har været uacceptable, hadefulde og farlige, og de krænker virksomhedens værdier om mangfoldighed og inklusion, gensidig respekt og retfærdighed.

Efter en grundig undersøgelse har virksomheden truffet beslutningen om øjeblikkeligt at opsige samarbejdet med Ye, afslutte produktionen af ​​Yeezy-mærkede produkter og stoppe alle betalinger til Ye og hans virksomhed. Adidas lukker alle Yeezy-aktiviteter ned med øjeblikkelig virkning.

Selskabet oplyser endvidere i erklæringen, at denne opsigelse har en kortsigtet negativ effekt på op til $246 millioner på nettoindkomsten for 2022, i tekniske termer forårsaget af »høj sæsonudsving i fjerde kvartal«. Presset på Adidas fra jødiske interessegrupper for at skære båndene til Ye er støt eskaleret, siden han i en podcast den 16. oktober erklærede:

– … jeg kan sige antisemitiske ting, og Adidas kan ikke droppe mig. Hvad nu? Hvad nu?

Opfordringer til Adidas om at bryde med West er kommet fra mindst tre åbenlyst jødiske organisationer samt en række antiracismegrupper.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Søren kam says:

    “to learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize”


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //