ADL kræver Gab lukket af FBI

JØDISK LOBBYISME: Jødiske ADL er bekymrede over Gabs fremkomst på bekostning af konkurrenten Twitter. ADL anklager platformen for involvering i stormen på Capitol og kræver, at FBI lukker den ned.

Jøden Jonathan Greenblatt, direktør for ADL. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0).

Nordfront har tidligere skrevet om, hvordan Twitters konkurrent Gab vokser kraftigt, især efter at Twitter, som flere it-giganter, har øget sin censur – blandt andet ved at lukke den amerikanske præsidents konto.

Da millioner af amerikanere tidligere forlod Twitter for konkurrenten Parler, reagerede teknologigiganterne ved at lukke platformen ned på internettet og fjerne den fra alle appbutikker.

Den jødiske lobbyorganisation Anti-Defamation League (ADL) vil nu sætte en stopper for Gabs ekspansion.

Organisationen angriber denne platform under påskud af platformens påståede bestræbelser på at «planlægge og organisere hadefulde handlinger» – når de kræver, at «FBI indleder en kriminalefterforskning mod Gab og dens direktør Andrew Torba».

ADLs direktør Jonathan Greenblatt kommenterer:

– Den 6. januar med angrebet på Capitol var måske en af ​​de mørkeste dage i amerikansk historie, men det var også en bevidst og koordineret kriminel handling. Ud over at holde enkeltpersoner ansvarlige skal myndighederne afgøre, om sociale medieplatforme, især Gab, også er ansvarlige for angrebet.

Kritikken raser nu på sociale medier mod ADL’s gentagne forsøg på at kvæle ytringsfriheden blandt meningsmodstandere såvel som ikke-jødiske organisationer og enkeltpersoner.

Kilde:
Nya Dagbladet


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //