ADL omdefinerer begrebet »racisme« – igen

JØDISK LOBBY: Whoopi Goldbergs påstand om, at »Holocaust ikke handlede om race« har inspireret den jødiske lobbyorganisation ADL til atter at redefinere et begreb, som ofte misbruges.

The View’s panel (Whoopi Goldberg længst til venstre). Foto Public Domain via Wikimedia Commons.

Definitionen af ordet »racisme« er endnu en gang blevet omskrevet af den jødiske lobbygruppe Anti-Defamation League (ADL), efter at skuespillerinden Whoopi Goldberg hævdede, at »Holocaust ikke handlede om race«.

ADL’s første ændring af 2020-definitionen blev foretaget få måneder efter BLM-demonstrationerne.

 

Definition 2: »Racisme kan kun tilskrives hvide«

I stilhed blev ordet så omdefineret på en måde, der ser ud til at være en tilpasning til BLMs ideologi og udtalelser:

»Marginalisering og/eller undertrykkelse af farvede mennesker baseret på et socialt konstrueret racehierarki, der privilegerer hvide mennesker«.

Denne definition adskiller sig markant fra den originale version fra ADL:

»Forestillingen om, at en bestemt race er overlegen eller ringere end en anden« eller at »en persons sociale og moralske karakteristika er forudbestemt af hans eller hendes biologiske egenskaber«.

Den nye »foreløbige« definition, der blev præsenteret i onsdags, er dog tættere på den oprindelige definition.

ADL’s hjemmeside forklarer nu, at »racisme« opstår »når enkeltpersoner eller institutioner viser en mere gunstig vurdering eller behandling af et individ eller gruppe baseret på race eller etnicitet«.

ADL’s administrerende direktør Jonathan Greenblatt roser Harvard-professor Robert Livingston for at have »inspireret omskrivningen«.

Ændringen faldt sammen med suspenderingen af ​​skuespillerinden og værten Whoopi Goldberg fra talkshowet The View, to uger efter hun hævdede, at »Holocaust ikke handlede om race«, men at det i stedet var en kamp mellem »to hvide grupper«.

Hun blev efter hendes udtalelse kritiseret ikke bare af sine arbejdskolleger, men også af ADL – på trods af organisationens egen daværende definition af racisme, som ifølge dem er en forbrydelse, som kun hvide kan begå.

 

Greenblatt: »Goldberg skyldig i Holocaust-forvrængning«

Greenblatt anklagede programværten for »Holocaust-forvrængning« og hævdede, at »nazisterne betragtede jøderne som en underlegen race«.

Goldberg – født Caryn Elaine Johnson – har tidligere udtalt, at hun »føler sig jødisk«, og i 2016 fortalte hun London Jewish Chronicle, som svar på spørgsmål om hendes jødedom, følgende:

»Ville du stille sådan et spørgsmål, hvis jeg var hvid? Det tror jeg ikke«.

Russia Today (RT) påpeger, at da ADL i sidste måned udbød stipendier til »farvede jøder«, reagerede visse i det jødiske samfund kraftigt og fandt udtrykket »unødvendigt og diskriminerende«.

Ifølge en meningsmåling fra Pew Research Center fra sidste år angiver 92 % af jøderne i USA, at de identificerer sig som hvide.

 

Læs også:
Dagens video: «Antiracisme» er kun et kodeord for Anti-hvid

Kilder:
RT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //