Afghanistan er jødefrit

AFGHANISTAN: Efter længere tids overvejelser, har Afghanistans sidste jøde nu forladt landet. Dog ikke på grund af Taleban.

Zabulon Simantov var længe kendt som Afghanistans sidste jøde. Efter at Taleban tog magten, nægtede han at forlade landet på trods af at han blev tilbudt gratis transport til Israel eller USA.

Simantov insisterede derefter på at blive betalt for at forlade Afghanistan. Ifølge hans egne oplysninger var det for at kunne betale sin gæld. Der var også mere troværdige oplysninger om, at han frygtede at blive genforenet med sin kone i Israel, da hun har forsøgt at lade sig skille sig fra ham i årtier.

Nu har Simantov dog besluttet sig for at forlade Afghanistan, på trods af Talibans løfte om at behandle etniske og religiøse minoriteter ordentligt. Det, der skulle have fået Simantov til at skifte mening, var, at Islamisk Stat kunne kidnappe ham nu, hvor terrorgruppen angiveligt er begyndt at operere i Afghanistan samtidig med, at de amerikanske styrker trak sig tilbage.

Simantovs naboer siges også at have presset jøden til at flygte fra landet af deres egne årsager – så naboerne og deres børn kunne få en plads i bussen, der blev sendt til Afghanistan for at evakuere Simantov.

Ifølge den jødiske forretningsmand Moti Kahana, som driver det private sikkerhedsfirma, der transporterede Simantov ud af Afghanistan, har han nu endelig accepteret at underskrive alle de dokumenter, der er nødvendige for, at hans kone kan få hendes skilsmisse. Jerusalem Post oplyser dog, at Simantov har til hensigt at bosætte sig i USA og ikke i Israel.

Kilder:
Nordfront
USA Today
The Jerusalem Post


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //