Afghansk mand idømt livstid efter at have dumpet svensk kvinde i mine

SVERIGE: En 41-årig indvandrer fra Afghanistan friede i Sverige til en 20-årig svensk kvinde og fik afslag. Afghaneren tog det meget ilde op og reagerede ved at voldtage hende og derefter smide hende ned i en 24 meter dyb mineskakt i et øde skovområde.

Temabillede. Foto: Filipe Delgado.

Den 41-årige racefremmede mand fra Afghanistan, der blev tiltalt i den såkaldte mineskaktsag i Västmanlands landsret, er nu blevet idømt fængsel på livstid og udvisning for at have voldtaget og smidt en 20-årig svensk kvinde ned i en mineskakt uden for Norberg, rapporterer SVT.

Den afghanske mand er i byretten i Västmanland blevet idømt fængsel på livstid for grov voldtægt og drabsforsøg ved Långgruvan uden for Norberg den 21. april i år. Afghaneren har også tilstået at have dræbt sin ekskone.

Manden er dømt for at have voldtaget kvinden, og derefter have skubbet hende ned i det 24 meter dybe mineskakt. Kvinden overlevede mod alle odds faldet og holdt sig i live nede i hullet i et par dage. Så vendte manden tilbage for at kontrollere, at hun var død. Da han opdagede, at hun stadig var i live, begyndte han at kaste sten efter hende for at dræbe hende og efterlod hende til sidst nede i minehullet.

Da kvinden endelig blev fundet, var hun hårdt kvæstet, og hendes kropstemperatur var meget lav, kun 32 grader. Byretten mener, at kvinden formentlig var død inden for et døgn, hvis hun ikke var blevet fundet af tilfældige forbipasserende. At den afghanske mand bare efterlod kvinden et så afsidesliggende sted betyder, at den afghanske mand idømmes livsvarigt fængsel, selvom kvinden overlevede.

Ifølge landsretten har den svenske kvinde givet en troværdig historie, og hendes oplysninger understøttes desuden af ​​blandt andet DNA-beviser og mobilmastforbindelser af den 41-åriges mobiltelefon nær gerningsstedet, noget anklager Ann Sofie Trossing også fortalte til SVT i sidste uge.

Västmanlands tingsret har idømt manden livsvarigt fængsel samt udvisning og livstidsforbud mod at vende tilbage til Sverige. Manden er statsborger i Afghanistan. Han skal desuden betale en erstatning på 545.000 SEK til kvinden.

Den 41-åriges forsvarer Anders Ylönen siger, at de vil anke dommen til Ankeretten.

– Min klient har nægtet sig skyldig, og vi vil anke dommen med det formål i første omgang at frikende ham, siger han.

Landsretten i Västmanland mener på den anden side, at den 41-åriges alternative forklaring på, hvad der er sket, åbenlyst er falsk. Det ønsker mandens advokat ikke at kommentere.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //