Afrikansk viceborgmester i Paris: »Hvide skal holde mund på sortes møder«

ANTI-HVIDHED: Den afrikanske viceborgmester i Paris, den socialistiske politiker og tidligere journalist, Audrey Pulvar, forklarede i lørdags, at hun mener, at hvide mennesker skal holde mund hvis de deltager i sortes møder. Den kontroversielle udtalelse forårsagede ophedede debatter på nettet.

Afrikanske Audrey Pulvar ønsker, at hvide mennesker skal pålægges taleforbud. Foto: Twitter.

Den afrikanske viceborgmester i Paris, den socialistiske politiker Audrey Pulvar, har fået stor opmærksomhed efter en udtalelse om, at hvide mennesker skal tie stille, hvis de deltager i møder, hvor sorte mennesker diskuterer racisme.

Pulvar, en tidligere journalist og programvært, erklærede lørdag på nyhedskanalen French BFM TV, at hun ikke er overrasket over, at sorte mennesker organiserer møder, der udelukker hvide. Hun henviste til en hændelse, der opstod tidligere i marts, da Frankrigs største studenterforening, National Union of Students of France (UNEF), organiserede møder om racisme, som hvide ikke havde adgang til.

Hun sagde, at sorte, der føler sig diskrimineret, har brug for at mødes alene for at diskutere, men at det samtidig ikke ville være rigtigt fuldstændigt at forbyde hvide at deltage. Som en løsning foreslår hun, at de hvide, der deltager i et sådant møde, bliver bedt om at »holde mund, være en … stille tilskuer«.

Udtalelsen fra den 49-årige politiker førte straks til en heftig debat på nettet.

-Viceborgmesterens udtalelse var racistisk og i strid med franske værdier, sagde Valerie Pecresse, præsident for  det regionale råd for Ile-de-France.

I et Twitter-indlæg skrev hun: »I min region bør ingen diskrimineres for deres hudfarve. Der er ikke noget, der hedder ‘acceptabel racisme’«.

Mange andre er også blevet rasende over den sorte viceborgmesters kontroversielle syn på, at det ville være acceptabelt at undertrykke hvide. Marine le Pen, leder af National Rally, krævede, at Pulvar blev retsforfulgt for mistanke om »racediskrimination«.

Pulvar forsøgte senere at retfærdiggøre sin udtalelse ved at sige, at stilhed ikke kun skulle gælde, når hvide deltager i sortes møder, men også når heteroseksuelle deltager i LGBTQP-møder. Som en heterokvinde mente hun, at hvis hun skulle deltage i et LGBTQP-møde, ville hun »holde kæft og lytte«.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //