Aktivisme på Sjælland – Glostrup og Roskilde

Danske modstandsmænd var denne gang på Sjælland. Der blev uddelt nogle hundrede flyveblade og sat klistermærker op i et af Roskildes boligkomplekser. Idet budskabet er målrettet til den danske befolkning, blev det nødvendigt at flytte omdelingen til et andet område, da det først valgte område stort set ikke indeholdte danske navne på postkasserne.

For at øge ”seertallet” i forhold til sidste banneraktion, blev aktionen afviklet på en motorvejsbro i Glostrup ved fyraftenstid og der var tilmed kødannelse, så folk havde god tid til at læse bannerteksten. Der var respons fra et stort antal bilister, da banneret blev sat op og fanerne rullet ud. Nogle få hilste med lukket hånd, andre hilste med langefingeren, men mange filmede, vinkede venligt, dyttede og signalerede ”tommeltot op” og en enkelt, særligt vågen landsmand, valgte at rulle vinduet ned og heile i forbifarten. Efter cirka 25 minutter blev fanerne rullet sammen.

Idet modstandsmændene begav sig mod bilerne, ankom politiet. Alle blev registrerede, en fane måtte rulles ud til fotografering og der blev spurgt til om gruppen var nynazister – hvortil der blev svaret at vi var nationalsocialister fra Den Nordiske Modstandsbevægelse. Demonstrerende nationalsocialister er åbenbart ikke hverdagskost i hovedstadsområdet og for at parafrasere en de venlige og nysgerrige betjente ”Jeg har været i tjenesten i mange år og har aldrig oplevet noget lignende” – om det var banneret eller fraværet af voldelige venstreorienterede grupperinger vides ikke.

I hvert fald måtte der ringes til vagtchefen, som tog ganske lang tid om at beslutte sig for hvad der skulle ske. Resultatet blev, at vi fik besked på at fjerne banneret og at vi herefter var bortvist fra stedet uden sigtelse. Vagtchefens ret langsomme respons, bevirkede at banneret nåede at hænge oppe i mindst 45 minutter og dermed er blevet set af nogle tusinde mennesker – hvilket må betegnes som en succes. Aktionen foregik fredeligt.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • sådan. ud med budskabet. godt gået.

 • legionæren af 27 juni 1942 says:

  Snebolden ruller nu og vil vokse sig større.
  Folket vil indse at kun den Dansk/Nordiske modstandsbevægelse kan befri landet fra undergang.
  Til disse modstands-mænd og kvinder, som er spydspidsen for vores overlevelse;
  God aktion og tak for at i eksisterer!

 • Ser virkelig godt ud kammerater.

 • Niels Jansen says:

  Det ser ud til i er ret aktive over hele landet. Og som jeg kan læse mig frem til er organisationen også ret godt organiseret og struktureret. I kan se frem til en ansøgning fra mig.

 • Bullyboy88 says:

  Godt arbejde kammerater – hil sejr!

 • Endnu en flot aktion af den Nordiske modstandsbevægelse – Hil sejr!

 • Dejligt


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //