Aktivister chikaneret, pågrebet og tvangsdeporteret fra Sverige

1984: To aktivister tilhørende Modstandsbevægelsens norske gren blev onsdag arresteret udenfor Kungälv forud for organisationens 1. maj-demonstration. Dagen efter blev de udvist og fragtet ud af landet.

Det var aktivisterne Richard Eide og Andreas Haglund Arnesen, samt et kvindeligt medlem, der kørte bilen, som onsdag blev stoppet af en civil politibil på vej mod Modstandsbevægelsens 1. maj demonstration i Kungälv.

Hændelsen fandt sted nær samlingspladsen, og politiet hævdede, at de stoppede aktivisterne, da de mente at føreren havde kørt for hurtigt. Den “rutinemæssige kontrol” viste sig dog, ikke helt uventet, at være den sædvanlige politiske chikane, nu under dække af at være “udlændinge kontrol”.

En stor politivan med yderligere fire politimænd ankom efter en kort tid, og aktivisterne blev visiteret, og da de forsøgte at dokumentere chikanen, blev telefonerne konfiskeret. Chaufføren, som de oprindeligt hævdede have kørt for hurtigt, kunne fortsætte, mens Andreas og Richard blev anbragt i en politibil, en fangetransport, og kørt til fængslet i Göteborg, hvor de fik lov til at sidde de følgende 24 timer.

Politiet hævdede senere, at de havde modtaget information fra de norske myndigheder og Interpol om, at aktivisterne var “politiske ekstremister” tilhørende Modstandsbevægelsen, at de var voldelige og havde været involveret i og blevet dømt for en række voldsomme hændelser tidligere og derfor udgjorde en fare for rigets sikkerhed og måtte udvises fra landet.

Efter 24 timer i arresten blev aktivisterne overført til Kriminalforsorgen og senere torsdag transporteret hele vejen til Halden i Norge, hvor de senere blev løsladt. I de dokumenter, de fik udleveret, som stort set er identiske og desuden fulde af skrivefejl, findes en række grove løgne, som er fremlagt af det norske politi. Blandt andet står der:

Hagelund Arnesen er tidligere kendt af det norske politi som voldelig under demonstrationer i Norge, og han er også kendt i Norge for at deltage i NMR-demonstrationer i Sverige. I Norge synes han blandt andet at være dømt for kropsskade, grov kropskrænkning, hærværk og han forkommer mistænkt i politiets register for ulovlig bevæbning på offentligt sted.

Ingen af ​​aktivisterne er dømt for nogle af ​​påstandene i dokumentet. Det beskrives også, at både Richard og Andreas havde en “dårlig holdning overfor politiet”.

Udover at blive arresteret, udvist og tvangsdeporteret, blev Richard nægtet indrejse i Sverige i tre år, og Andreas i fire år. Afgørelsen vil selvfølgelig blive anket.

Som en besynderlighed kan Nordfront nævne, at Sverige for nyligt har budt op til 150 IS terrorister velkommen tilbage til landet.

Richard Eide vil deltage i et specialafsnit af podcastet Frontlinjen om demonstrationen i Kungälv, hvor både Haakon Forwald og Tommy Nyberg deltog, for at tale om chikanen fra svensk politi. Afsnittet vil blive publiceret på lørdag på Frihetskamp.net


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Anonym says:

  det korrupte system slår til igen

 • Himmelråbende latterligt.
  Bekræftede mordere og terrorister lukkes glædeligt ind, men hvis en hvid mand måske har begået en banal ulovlighed som besiddelse af en kniv, der i frie lande kategoriseres som til selvforsvar, det er åbenbart der grænsen går.

 • Viktor says:

  Hundredvis af tilbagevendende IS krigere – Ingenting sker

  3 Nationalsocialister prøver at komme ind i landet – De sender mandskabsvogne for at stoppe dem, og sender dem straks ud af landet.

  Klovneverden.

 • Kristian Niss says:

  Forsamlingsfriheden er grundlovssikret.

  Selv grundloven bliver til en gummiparagraf i hænderne på politiet.

  Det er super godt. Jeg er meget glad for at de blev anholdt. Var det ikke for korruption kunne en revolution aldrig finde sted. Korruption er den fundamentale ingrediens som tillader revolution.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //