Aktivister dømt efter AFA-konfrontation

SVERIGE: To af modstandsbevægelsens aktivister er blevet dømt for overfald af AFA-medlemmer i forbindelse med valgkampsoptøjer.

Sebastian Elofsson og Marcus Hansson under Örkelljunga-dagene.

De mangeårige aktivister Sebastian Elofsson og Marcus Hansson fra Rede 3 i Den Nordiske Modstandsbevægelses svenske gren blev i går idømt betingede fængselsstraffe, 120 timers samfundstjeneste, en erstatningsbetaling på knap 13.000 kr. og 50.000 kroner i sagsomkostninger for Elofsson, og 6 måneders fængsel og knap 12.000 kr i erstatning for Hanssons del, efter en hændelse, der fandt sted den 11. september i Örkelljunga i forbindelse med det forestående svenske rigsdagsvalg. Begge skal indbetale 500 kroner til offerfonden. Marcus Hansson er også dømt til at tåle destruktionen af ​​et sæt boksehandsker.

Marcus Hansson skal ifølge dommen have bemærket, at en valgplakat tilhørende Modstandsbevægelsen var delvist klippet af, og ved en undersøgelse af området, hvor det viste sig, at alle Modstandsbevægelsens plakater, der havde hængt ved busstationen i Örkelljunga var ulovligt fjernet. Derefter konfronterede han otte maskerede AFA-medlemmer, som gik med en indkøbsvogn fuld af plakater.

AFA-medlemmerne flygtede fra stedet, efter at Hanson havde konfronteret dem, men efterlod Emil Alf Kim Johansson og hans kæreste Evelina Sofia Hansson, som ifølge Marcus truede med at overfald ham og tage hans mobiltelefon fra ham, hvis han tog billeder. Han forlod derefter stedet, men tog tilbage med Elofsson for at foretage en civil anholdelse i forbindelse med truslerne. De to AFA-medlemmer, der nu var blevet forladt af deres kammerater, løb, men Evelina blev løbet op af Marcus, der lagde hende på jorden og placerede hende derefter op ad en mur, hvorefter han udspurgte hen om hvem hun var. Hun har derefter angiveligt udtalt, at det var hendes kammerater, der havde taget plakaterne ned, hvilket hun tidligere havde afvist. Ifølge dommen skal Evelina have fået blødninger og en tandskade, da hun blev lagt på jorden, hvilket der ikke er tekniske beviser for.

Johansson gik derefter for at opsøge en beboer i en nærliggende lejlighed, Felix Roth, som kom ned og mødte ham, men hævder ikke at kende nogen af ​​parterne fra før, og de gik sammen med Evelinas far, Rickard Hansson, videre for at konfrontere Elofsson i hans bil, og ifølge Elofsson forsøgte Johansson at sætte sig ind i bilen. Da Johansson forlod stedet, skal han være blevet klemt mod en metalstolpe, så han fik en hævelse i knæet.

De to forurettede AFA-medlemmer har hævdet, at de ikke havde noget med fjernelsen af ​​plakaterne at gøre, men kun tilfældigvis var på rutebilstationen. Evelina har givet forskellige beskrivelser af hændelsesforløbet, hvor hun hævder, at forskellige mennesker sparkede hende i maven. Både Evelina, Roth og to andre personer hævder, at Evelina blev slået et antal gange med boksehandsker, som Marcus havde på, men der er ikke fundet tekniske spor på boksehandskerne, der understøtter dette. Johansson mener også, at han blev sparket på benet, da han forlod sin kæreste.

Flere personer, der var på stedet, har afvist at samarbejde med politiet, og AFA-medlemmerne har under afhøringen afvist at give oplysninger om, hvem de er.

Retten har valgt ikke at tro på AFA-medlemmernes forklaring om, at de ikke var involveret i valgfusken. Det vurderes dog, at begge parter har været med til at forårsage situationen, således at Elofsson ikke kan påberåbe sig nødret eller nødværge for så vidt angår den skade på Johansson, som retten vurderer at være forvoldt i eventuel hensigt. For så vidt angår Marcus Hansson kom retten frem til, at han ikke havde nogen god grund til at anholde Evelina på baggrund af truslerne fra Johansson, og at han heller ikke havde overholdt sin pligt til at udlevere den anholdte til politiet.

Det er på nuværende tidspunkt uvist, om dommen bliver anket.

Kilde: B 5794-22 (Helsingborg Byret)


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Dear Antifa asshats – why are you acting like footsoldiers for a regime that is literally trying to genocide your own people? Are you really so freaking retarded that you can’t see that peaceful nationalism is the ONLY cure against corporate globalism.
    Fucking selfhating antiwhite shabos goys traitors.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //