Aktivister samlet for at mindes faldne danske helte

Den 9. april 1940 besatte Tyskland Danmark for at beskytte Danmark mod yderlige engelsk aggression. Et år senere startede tyskerne rekrutteringen af skandinaviske frivillige til SS-regiment Nordland under Waffen–SS. Mange tusinde meldte sig til tjeneste under tysk kommando, og 4000 danske kæmpere mistede livet i kampen mod Bolsjevikkerne.

Konkurrencer og friluftsliv
Modstandsbevægelsens aktivister var i weekenden samlet for at mindes de faldne danske helte, som kæmpede side om side med tyskerne under krigen. Weekenden var arrangeret af rede 1, og bød på samvær , bålsnak og konkurrencer i friluftfærdigheder, samt en markering af de danske heltes offervilje under anden verdenskrig, udført ved en mindesten i det midtjyske.
De første deltagere meldte sig på shelterpladsen kl. 12.00 lørdag, og folk gik i gang med at hænge Tyr-runedekorationen, som var lavet til begivenheden, op, hejse flag og tænde bål.

Ved 14-tiden var alle mødt, og dagen fortsatte med konkurrencer i friluftfærdigheder ,som båltænding med strygestål og bueskydning. Vinderen af konkurrencerne vandt en flot kopi af den tyske SS Bergmütze.


Efter dagens aktiviteter samlede flokken sig rundt om bålet, hvor der blev lavet mad og fortalt røverhistorier, mens de medbragte hunde boltrerede sig på plænen.
Dagen sluttede, da de sidste krøb i soveposen i de lejede sheltere ved 23-tiden, mens vagtholdet sad ved bålet og sikrede, at alt var roligt hele natten.

For et forenet Norden
Søndagen startede roligt da folk var kommet ud af soveposerne ved 7-tiden. Da der var blevet spist morgenmad og ryddet pænt op på pladsen, forlod vi i samlet flok pladsen, for at sætte kursen mod mindestenen. Efter en kort køretur var alle samlet omkring stenen, og banneret og flagene blev taget frem og opstillet smukt omkring mindestenen. Hundene løb sorgløst omkring i skovens lysning, og folk nød livet i den savnede forårssol; et liv, som for de tapre danske helte, var blevet ofret for vores fremtid! For vores fremtid, og for vores races overlevelse, i evig overvejelse, takkede vi med vores ceremoni de faldne, og lovede dem, at føre kampen videre og for altid holde os modige!

ET FORENET NORDEN MOD ZIONISTERNE – HIL SEJR!


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Smuk mindebegivenhed og godt arrangement!

  • superhygge og fint sammenhold.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //