Al Jazeera har lavet en reportage om Den Nordiske Modstandsbevægelse

MEDIA: Det arabiske medieselskab Al Jazeera har lavet en reportage om Den Nordiske Modstandsbevægelse. Reportagen følger medlemmet af »vikinger mod racisme«, Robin Lundin, når han blandt andet interviewer Fredrik Vejdeland fra Modstandsbevægelsen.

På torvemøde under valgkampen i Kungälv blev Fredrik Vejdeland interviewet af et medlem af gruppen »vikinger mod racisme«, Robin Lundin. Med sig havde Lundin et tv-hold fra den arabiske tv-kanal Al Jazeera.

Lundin siger, at han er en folkeskolelærer og bor i det »multikulturelle« område Komarken i Kungälv. Han forklarer, at vikingerne skulle have blandet sig med mennesker fra hele verden. At vikingerne skulle være høje, blonde mænd synes, han er »langt fra hvad de så ud«.

»Vi er en lille organisation med en historieinteresse, og vi arbejder for at holde vores verdensarv åben for alle og alt«, fortæller Lundin til moddemonstranterne på torvemødet.

Lundin siger selv, at ingen møder repræsentanterne for Modstandsbevægelsen med logiske argumenter eller fakta. På grund af dette tænkte han på selv at sætte Vejdeland på sin plads med sine spørgsmål.

Alligevel varer interviewet kun 2 minutter af den 25 minutter lange reportage. Interviewet er også redigeret, så du ikke hører hele Vejdelands ræsonnement.

Størstedelen af reportagen bruges i stedet på at tilsværte Modstandsbevægelsen. Lundin mener, at Modstandsbevægelsen er kendt for at chikanere og skade mennesker, og i forbindelse hermed taler han om mordet på John Hron, som om det havde noget at gøre med Modstandsbevægelsen.

Lundin møder også den såkaldte videnskabsmand Christer Mattsson, der fortæller om sin berømte debat med Björn Björkqvist i 90’erne.

Se reportagen nedenfor:


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Moon man says:

    So the teacher supposedly “destroyed” a kid in a debate, got him in trouble with the police and then hung a picture as a trophy on his classroom wall. And 30 years later he still still brags about it. I’d wager that this isn’t exactly how he wanted his life to turn out but idk. ¯\_(ツ)_/¯


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //