Amazon og slagtningen af Tolkiens eftermæle

KULTUR: Afrikanske dværgdronninger, raceblanding og kvindelige militære befalingsmænd. Simon Holmqvist skriver her om det som afsløres angående den kommende Amazon-serie »The Lord of the Rings: The Rings of Power«.

Skærmbillede fra Amazons teaser for sin nye serie »The Lord of the Rings: The Rings of Power«. Skærmdump: Youtube.

De seneste dage er det, mange længe har frygtet, blevet bekræftet: Den nye Amazon-serie baseret på J.R.R. Tolkiens værk bliver et orgie af multikulturel og feministisk propaganda. Det er det, vi ved lige nu, og det kan endda vise sig i fremtiden, at “wokeheden” får endnu større fat i serien, når den forsøger at skildre den i grunden storslåede historie om Anden Tidsalder i Tolkiens mytologi.

Grundlæggende involverer kildematerialet, der ligger til grund for Amazons storsatsning, at man har haft alle muligheder for rent faktisk at skabe den mest episke tv-serie nogensinde.

I midten ligger øen Númenor, som de fornemste af menneskelige stammer modtog som belønning fra guderne for deres loyalitet over for højelverne under juvelernes krig i den første tidsalder.

Disse menneskestammer var høje, lyse og levede (i det mindste deres adelige) i hundreder af år. De byggede et stort imperium, der var så stærkt, kulturelt, politisk, videnskabeligt og militært, at ikke engang Sauron kunne besejre dem militært, men måtte knæle foran Númenors sidste konge Ar-Pharazôn.

Historien om Númenor er dog en historie om, at stolthed går forud for faldet og menneskets største svaghed: frygten for døden. Om hvordan menneskets frie vilje – som er en gave – er blevet korrumperet af onde kræfter.

Jeg har længe haft en slags håb for Amazons serie – »Just a fool’s hope«, som Gandalf ville have sagt – primært fordi Tolkien Estate hele tiden har haft en form for veto over produktionen. Dette kunne have været brugt til at forhindre Amazon i at slagte Tolkiens eftermæle.

Det er dog slet ikke blevet gjort med det åbenlyse forbehold, at det altid kunne have været væsentligt værre.

 

En stamme – ikke en race?

I lang tid var det eneste, jeg reagerede på, blandt de sparsomme oplysninger, der sivede ud om, at der ville være hobbitter med mørk hud i serien. Der var ingen hobbitter under den Anden Tidsalder ifølge kildematerialet, men Tolkien skriver, at de første kendte forfædre til Tredje Tid hobbitter bestod af forskellige stammer, herunder en kaldet Harfoots, og at disse var kortere end andre hobbitter, og at de også havde »mørkere hud«.

Således kunne Amazon slippe af sted med dette i teorien. For selvom Harfoots dengang var blevet placeret i den forkerte alder, er det helt åbenlyst, at de vil have hobbitter med i betragtning af succesen med Peter Jacksons to filmtrilogier Ringenes Herre og den mere tvivlsomme Hobbitten.

Det blev dog bekymrende, da afrikaneren Sir Lenny Henry, der spiller en Harfoot i serien, kommenterede sagen:

– Jeg er en Harfoot […] Der fandtes sorte hobbitter, jeg er en sort hobbit, det er genialt, og det, der er karakteristisk ved dette bud på bøgerne, er, at det er en forløber for den alder, vi ser i filmene. Det handler om Fylkes og Tolkiens verdens fortid, så vi er en indfødt befolkning af Harfoots, vi er hobbitter, men vi kaldes Harfoots, vi er multikulturelle, vi er en stamme, ikke en race, så vi er sorte, asiatiske og brune, vi har endda Maori-typer iblandt os.

Amazon har således valgt et kulturmarxistisk – og løgnagtigt – bud på begrebet »stamme«. En gruppe mennesker af forskellig race fra forskellige dele af verden, der har slået sig sammen af ​​andre årsager end blodsbånd, som et slags hippiekollektiv midt i en fiktiv nordeuropæisk forhistorie.

 

Den afrikanske dværgdronning

Nu har vi tilmed set nye billeder fra serien. Og selvom det første billede, der blev offentliggjort for flere måneder siden, så lovende ud, med en figur klædt i hvidt (måske Galadriel) med det dødelige land Valinor i baggrunden i tidernes begyndelse med de to velsignede træer i baggrunden, der gik forud for solen og månen , så er dette selvfølgelig en total katastrofe.

Udover billederne, der viser en sort elver, spillet af Ismael Cruz Córdova, som også ser ud til at have en »hemmelig affære« med en hvid kvinde, så præsenteres også en afrikansk »dværgdronning« spillet af Sophia Nomvete.

Det kan indledningsvis bemærkes, at der overhovedet ikke er nævnt et ord om dværgdronninger i Tolkiens kildemateriale. Faktisk nævnes dværgkvinder eksplicit som så usædvanlige i Tolkiens tekster, at nogle mener, at dværge er født direkte fra klippen. Bortset fra dette skal serien være fuldstændig befængt af en sort dværgkvinde, endsige en dronning, i det, der igen skulle repræsentere en fiktiv nordeuropæisk forhistorie.

Kulturmarxistiske propagandasider har også rapporteret, at Tolkiens fans er forargede over karakteren fordi at hun »mangler skæg« i sand Orwelliansk ånd.

Dette er dog kun et udpluk af de anti-Tolkienske fodskred, vi vil se. Amazon har blandt andet offentliggjort et billede af Galadriel, her spillet af Morfydd Clark, iført fuld krigsuniform og omtalt som »kommandør for de nordiske styrker«.

Fordi Tolkien var meget tydelig omkring Galadriels udseende, bliver hun spillet af en blond, hvid kvinde. Her har man måske ikke kunnet vælge nogen anden vej. Men ingen steder i kildematerialet er der nogen omtale af, at Galadriel, som bestemt var en stærk politisk leder, ville have været kommandør for soldater eller have deltaget i nogen regulære krige. Dette er selvfølgelig ren feminisme.

 

Eskapisme eller afspejling af »hvordan verden ser ud«?

I et forsøg på at besvare den massive kritik, der er rettet mod produktionen efter den multikulturelle afsløring, siger Lindsey Weber, som er en af ​​seriens producere:

– Det føltes bare naturligt for os, at en tilpasning af Tolkiens værk ville afspejle, hvordan verden virkelig ser ud.

De fortsætter også med at angribe skuffede fans ved at kalde dem »racister« og »trolde«.


Youtuber gennemgår problemet med Amazons serie og hvordan fans er blevet angrebet af produktionen og mainstream medier.

Alene dette ræsonnement er ekstremt fjendtlig over for alt, hvad Tolkien stod for i sit forfatterskab. Allerede da Ringenes Herre-bøgerne udkom i 1950’erne, blev Tolkien kritiseret for manglen på »realisme« i bøgerne af datidens kulturelle elite.

Man mente, at historierne var fuldstændig irrelevante for nutidens problemer, såsom fattigdom og kapitalisme og anden elendighed. At bøgerne var ren og skær eskapisme.

Men Tolkien forsvarede eskapisme, for den, som lever i en forfalden verden, er eskapisme et redskab til at holde ud.

– Fantasy er eskapistisk, og det er også meningen. Hvis en soldat bliver taget til fange af fjenden, anser vi det ikke for hans pligt at forsøge at flygte [escape anm.]? Hvis vi værdsætter vores frihed i tanke og sjæl, hvis vi er forkæmpere for frihed, så er det vores pligt at flygte og tage så mange med os, som vi kan!, sagde Tolkien.

 

Had til Tolkien er had til europæere

Det blev tidligt hævdet, at denne serie, som bliver historiens dyreste tv-serie, blev skabt, fordi Amazon-chefen Jeff Bezos er stor Tolkien-fan.

Men for at tage Tolkiens livsværk, som han en gang beskrev som en alternativ mytologi for Nordvesteuropa, og så fuldstændig slagte det, kan det ikke skyldes andet end had til Tolkien og hans mytologi.

Det er også et had til alt europæisk. De ønsker, at de generationer, der vokser op, ikke skal læse Tolkien, de vil have dem til at se Amazon-serien med håbet om, at de vil tro, at det i alle sammenhænge og til enhver tid er helt normalt med sorte og brune mennesker overalt i samfundet. Dronninger såvel som krigere, og at raceblanding er den fineste form for kærlighed.

I modsætning til hvad Tolkien mente med sine værker, at det ville føre os ud over alle den moderne verdens vederstyggeligheder og male en mulig verden med andre idealer, bør vi nu også gennem hans værker blive mindet om, at vi i det mindste skal skubbes væk fra vores egne lande.

Og det er netop det, der er så utroligt ulækkert ved vores fjende: Den kan ikke bare lade vores kultur være i fred. Den har et patologisk behov for at bruge den og fordreje den til propaganda mod os. Lige så storslået og episk som Amazons serier vil være, lige så stor en fornærmelse vil det være, ikke kun mod Tolkien og hans eftermæle, men mod os europæere som folk.

I weekenden skal jeg se Peter Jacksons storslåede trilogi Ringenes Herre, der på trods af de mangler som en ivrig Tolkien-nørd som undertegnede kan se, er og forbliver den måske den sidste store filmproduktion, der ikke er skabt som et direkte angreb på vores arv .

Skam dig Amazon, der spyttede på Tolkien, på hans eftermæle og hans arv, I der havde ressourcerne til at gøre noget virkelig storslået og smukt.

Det er folkene bag denne tv-serie, der giver mig lyst til at bruge resten af ​​mit liv på at rette op på tingene, så de, der sætter deres penge og energi på folkedrabspropaganda, kan stilles til ansvar.

/Simon Holmqvist


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Heksejægeren says:

    https://odysee.com/@SanatanaDharma:4/lord_of_the_rings:c

    En relevant video jeg vil anbefale alle at se.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //