Ambulance kapret i Oslo – Politiet åbnede ild

NORGE: Politiet åbnede i går ild mod en kapret ambulance som kørte ind i en folkemasse i Oslo i Norge. Gerningsmanden blev senere pågrebet.

Det var omkring 12:30 i går, at en bil kørt af gerningsmanden endte på taget i en rundkørsel, og en ambulance blev kaldt til stedet. Ifølge vidner skal manden (32) have sigtet mod mennesker med et våben, før han stak af til fods. Kvinden (25), der var passager, skal have løbet fra ulykkesstedet.

Da ambulancen ankom til ulykkesstedet, vendte manden tilbage og truede ambulancefolkene til at give ham ambulancen, der kom for at hjælpe ham. Manden kaprede ambulancen og begyndte at køre i fuld fart med politiet efter ham.

Ved Sandaker Center svingede han sig op på fortovet og kørte mod en folkemasse. En klapvogn med to tvillinger på syv måneder blev ramt, men heldigvis klaret de påkørslen med mindre kvæstelser. To ældre personer blev næsten blevet ramt af ambulancen.

– Det vi ser undervejs, som er meget alvorligt og beklageligt, er, at ifølge vidner kørte gerningsmanden bevidst bilen op på fortovet for at ramme tilfældige ofre, sagde vicepolitichef Johan Fredriksen på en pressekonference.

Under den vilde kørsel med ambulancen skal politiet have forsøgt at stoppe manden ved gentagne gange at skyde mod ambulancen. Ifølge politiet skal manden have brugt ambulancen til at “torpedere” politibilerne, som fulgte efter ham. Kl. 12:47 ved Krebs Gate 10 blev ambulancen stoppet af flere politibiler, der kørte ind i den. Den 32-årige mand blev således trukket ud af ambulancen og arresteret på stedet.

Den 25-årige kvinde blev senere pågrebet i en butik i Sandaker Center. En sikkerhedsvagt skal have underrettet politiet.

– Vi kan bekræfte, at en af ​​vores sikkerhedsvagter blev opmærksom på kvinden og valgte at tippe politiet. Anholdelsen fandt sted uden drama, siger Nokias pressekontakt, Ådne Mauritzen, til VG.

Gerningsmanden er kendt af politiet og blev arresteret med hagl- og maskingevær. Kvinden skulle også være tidligere kendt af politiet. Politiet siger, at de også har fundet noget, som de sandsynligvis kan sige, er narkotika. Ifølge gerningsmanden havde have taget både amfetamin og heroin eller subutex den dag.

Nogle medier hævdede tidligt, at gerningsmanden skulle være forbundet med et “højreekstremt miljø”, men har siden trukket denne påstand tilbage. Politiet siger, at de er bekendt med disse rygter om, at de to skulle have været en del af et højreekstremt miljø, men kan ikke bekræfte, om dette er sandt. Mandens forsvarer benægter også, at manden er forbundet med højreekstreme.

– Jeg kan ikke sige meget om hans baggrund, men en af ​​de ting jeg kan sige noget om, er, at hverken den tiltalte eller sagen har noget at gøre med det højreekstreme miljø, siger advokat Bergøy ​​Pedersen.

Se video af hændelsen nedenfor:

KILDER:
VG
NRK
DAGBLADET


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //