Amerikanerne overvejer at vælte regeringen med magt

POLITIK: Ifølge en spørgeundersøgelse anser tre ud af ti amerikanere det som passende at afsætte regeringen ved brug af våbenmagt.

Amerikansk soldat. Public Domain.

En undersøgelse foretaget af Institut for Politik ved Chicago Universitet viser, at hver tredje republikanske og uafhængige vælger, og hver femte demokratiske vælgere, mener, at det snart kan blive nødvendigt at gribe til våben mod den amerikanske regering.

De fleste adspurgte er enige om, at regeringen er korrupt og ikke på almindelige menneskers side. Blandt republikanerne er der også en generel mistillid til valgets integritet, hvor kun en tredjedel stoler på, at valget gennemføres upartisk og stemmerne tælles præcist. Næsten halvdelen føler sig i stigende grad som en fremmed i deres eget land.

Kun 22 % af republikanerne er tilfredse med, hvad børn undervises i i skolerne, sammenlignet med 54 % af demokraterne.

Blandt både republikanere og demokrater mener omkring tre fjerdedele, at det andet parti består af bøller, der vil tvinge deres politiske meninger på dem, der er uenige, at de generelt er uærlige, og at de spreder misinformation. Om medierne mener halvdelen, at journalister forsøger at formidle deres eget synspunkt frem for at fremlægge fakta.

KILDER:
Fria Tider
Polarization Poll


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • “På den døde fisk er det hovedet, der rådner først.”

  Russisk ordsprog-

 • Er det egenligt meget mere anderledes i Danmark med den magt, til dem der er noget”.
  Hvis alle love skulle fjernes ville vi ikke få ret meget tilovers for den almindelige. Det er ligesom om, at lovene er noget de magtbegærlige styrer helt selv.

  Det må være skummelt at være sagsløs.
  Moralen må være, Hvad der er mit er også dit.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //