Amerikanske bombefly cirkler over Danmark

NATO: Amerikanske bombefly cirklede i dag lavt i dansk luftrum som led i en NATO-øvelse, lyder det fra Forsvaret.

Amerikansk B-52 Stratofortress bombefly.

I dag kunne man observere to amerikanske bombefly flyve lavt over Karup uden for Viborg oplyser Forsvaret.

Flyene er af typen B-52, som er et strategisk langdistance bombefly designet af Boeing i 1948 som siden 1955 har været benyttet af det amerikansk flyvevåben til at kunne bære atombomber til hele vejen til Sovjetunionen. Målet dengang var, at det skulle kunne bære en atombombe og flyve hele vejen til Sovjetunionen.

»Det primære udbytte af træningen er, at piloterne kommunikerer med personellet på jorden, mens de er i dansk luftrum. Men det er også positivt, at vi træner planlægningen af den type operationer,siger oberst Søren Wilhelm Andersen, der er chef for det Nationale luftoperationscenter i Flyvevåbnet, i en pressemeddelelse.

Overflyvningen giver ifølge Forsvaret både de amerikanske piloter og det danske støttepersonel på jorden et »vigtigt træningsudbytte.«

»Det giver os vigtig viden og træning i at operere sammen med vores NATO-allierede fra USA«, siger Søren Wilhelm Andersen.

Bombeflyene er kommet fra Royal Air Force basen Fairford i Storbritannien, hvor de for tiden er udstationeret.

Efter træningsflyvningen i dansk luftrum er de fortsat ud over Nordsøen, hvor de skal mødes med fly fra andre NATO-lande.

Selvom tidspunktet er påfaldende, så oplyste brigadegeneral Henrik Lyhne i går til DR, at det altså ikke havde noget med krigen i Ukraine at gøre.

 

Kilder:
TV2
JP


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //