Antallet af nationalsocialister i den tyske hær er mangedoblet

TYSKLAND: Den tyske efterretningstjeneste identificerede yderligere 477 nationalsocialister i den tyske hær sidste år. Det er en tendens som kun ser ud til at fortsætte i Tyskland.

Temabillede. Foto: Bundeswehr/S. Wilke, (CC BY-SA 2.0).

I de senere år er flere og flere nationalsocialister i den tyske hær blevet hængt ud af medierne. Nu meddeler en af ​​Tysklands efterretningstjenester, at man identificerer flere og flere af disse inden for hæren og politimyndigheden.

I 2020 registrerede man 477 personer, som menes at være forbundet med nationalsocialistiske grupper i landet. Dette fortæller militærkommissær Eva Högl til Forbundsdagen.

Det faktum, at efterretningstjenesten har været i stand til at holdningsregistrere så mange anderledestænkende, mener Högl, er et bevis på, at hæren har brug for mere »træning, sanktioner og forebyggende arbejde«. Kampen mod uenighed er en løbende proces for hele samfundet, udtrykker hun yderligere.

Samtidig mener Högl, at det var en god indsats fra efterretningstjenesten, da det ifølge hende er det vigtigt at »bekæmpe« holdninger, som hun selv anser for at være »ekstreme«.

Skandalerne har i årenes løb stået i kø, da plakater fra Det Tredje Rige blev fundet i hærens kaserne og da soldater udførte forbudte hilsener til hinanden osv. Sidste år valgte den tyske kansler, Angela Merkel, at lukke den militære eliteenhed KSK, da det blev opdaget, at nogle af dens medlemmer havde forkerte holdninger.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Lars Agerbæk med æ says:

    Årets bedste overskrift 2021.

  • Soldater der vil kæmpe for deres eget land, så har man ogs hørt det med!!
    hvorfor ikke bare kæmpe krige for stor kapitalen som en normal soldat ?


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //