Antallet af sigtelser mod racefremmede for seksualforbrydelser er steget markant

NYHEDER: Én enkelt racefremmed blev i 2017 sigtet 25 gange for blufærdighedskrænkelse, og året før blev en anden sigtet syv gange. Antallet af sigtelser mod racefremmede for seksualforbrydelser er steget markant.

 

Befamlinger, andre blufærdighedskrænkelser og sågar voldtægt. De seneste år har politiet rejst markant flere sigtelser mod asylansøgere for seksualforbrydelser end tidligere.

Ifølge en opgørelse fra Rigspolitiet blev asylansøgere sigtet for en seksualforbrydelse 22 gange i 2014. Det tal var sidste år steget til 137.

Nationalt Efterforskningscenter (NEC) under Rigspolitiet peger blandt andet på, at en øget tilgang af asylansøgere i Danmark i samme årrække »kan være årsag til, at antallet af sigtelser mod denne gruppe også er øget«.

Én asylansøgere blev i 2017 sigtet 25 gange for blufærdighedskrænkelse. En anden blev sigtet i 14 sager om seksualforbrydelser, herunder 12 om blufærdighedskrænkelser, en om voldtægt og en sag om »andet seksuelt forhold ved udnyttelse af hjælpeløs tilstand«.

»I 2016, hvor der var 108 sigtelser, er der én asylansøger, der alene tegner sig for syv sigtelser, som omfatter sager vedrørende blufærdighedskrænkelser, og én anden asylansøger, der tegner sig for seks sigtelser, som også omfatter sager vedrørende blufærdighedskrænkelser,« lyder det videre fra NEC.

Sigtelser mod racefremmede for seksualforbrydelser

Kilde: Berlinske


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //