»ANTIFA er nu en terrororganisation!«
Trump erklærer krig mod anarkistiske demonstranter

ANTIFA: Donald Trump har stemplet den antifascistiske gruppering ANTIFA som en terroristorganisation, da han erklærede krig mod anarkistiske demonstranter.

Tweetet kommer, mens kaos er udbrudt i USA over de sidste par dage efter George Floyd’s død. Trump sagde: »De Forenede Stater vil udpege ANTIFA, som en terrororganisation«.

Om medierne lød det, »Lamestream Media gør alt, hvad de kan, for at fremkalde had og anarki«.

»Så længe alle forstår, hvad de laver, at de er falske nyheder og virkelig dårlige mennesker med en syg dagsorden, kan vi nemt arbejde igennem dem til storhed!«

Mindst 30 store demonstrationer har fundet sted over byer i USA, mens nationalgarden også blev indsat i Minnesota.

Hr. Trump kritiserede også borgmesteren i Minneapolis, som er en demokrat, for ikke at have kontrolleret protesterne.

Han erklærede også demonstranterne som »plyndrere og anarkister«, mens han anklagede dem for at have vanæret den afdøde afrikaner, Floyds, minde.

Trump har tidligere langet ud efter de venstreorienterede agitatorer under sit præsidentskab, med henvisning til gruppen »alt-left« som i 2017 stødte sammen med hvide nationalister i Charlottesville, Virginia.

»Volden og vandalismen ledes af ANTIFA og andre radikale venstreorienterede grupper, der terroriserer de uskyldige, ødelægger job, skader virksomheder og brænder bygninger«, lød det fra Trump i lørdags.

Rigsadvokat William Barr beskyldte i søndags også ANTIFA og andre lignende grupper over de voldelige protester rundt om i landet og kaldte handlingerne »domestisk terrorisme«.

Trumps nationale sikkerhedsrådgiver, Robert O’ Brien, fordømte »disse ANTIFA militante radikale, der kommer ind i vores byer og krydser statslinjer«.

»De er organiserede og bruger Molotov-cocktails og fyrværkeri og gas til at nedbrænde vores byer, især virksomheder i mindretalskvarterer. Det skal stoppes«, sagde han i sin tale om nationens tilstand.

ANTIFA betaler unge sorte demonstranter til at forårsage kaos:

[Video slettet af Twitter d. 1/6]

Den praktiske effekt af præsidentens krigserklæring mod ANTIFA er dog uklar. Mens domestisk terrorisme er defineret i lovforslaget om patriotloven (Patriot Act bill) fra 2001 – og retssystemet kunne bruge betegnelsen til at søge beføjelser til at undersøge medlemmer af gruppen, er der ingen aktuelle udpegede domestiske terrororganisationer.

Der er heller ingen eksplicit lovgivning mod at yde støtte til domestiske terrororganisationer – i modsætning til grupper, der er udpeget som udenlandske terrororganisationer. ANTIFA-bevægelsen er stort set decentraliseret, med aktivister, der organiserer deres protestaktiviteter online eller i små, decentraliserede grupper, skriver Bloomberg.

Kilder:
Bloomberg
USA Today
Express


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Asbjørn Nielsen says:

    LOL, Twitter har fjernet videoen af den antifaaktivist som betalte negere, for at begå kriminalitet. Hvorfor har de det?


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //