Antifa gør det klart: Vores opgave er IKKE at bekæmpe kapitalismen eller systemet

ANTIFA: Hvis du noget sted har læst, at Antifa ønsker at bekæmpe kapitalismen, er du blevet vildledt. En af de største Antifa-afdelinger i USA indrømmer nu, at det eneste legitime mål for deres aktiviteter er »højreekstremister« – ikke systemet eller kapitalismen.

Jøderne Adam Rothstein (tv) og Caroline Gauld (th), som er gift med svenske Johan Victorin (længst th). Caroline er en af initiativtagerne til Rose City Antifa, Michigan. Johan har hjulpet til med at importere europæisk Antifa-terrorisme til USA.

Det er Rose City Antifa i Portland, der i en e-mail til de lokale medier tager afstand fra dem, der udførte angreb på Demokraternes kontor i Oregon og anden hærværk i kølvandet på attentatet. I e-mailen skriver man, at det ikke var Antifa, der organiserede angrebet, og at dette heller ikke er en del af deres virke:

While many of the people involved may consider themselves anti-fascists in ideology, we narrowly define anti-fascism as actions taken to oppose the insurgent right wing. Under this definition, protests that are not involved in direct opposition to far-right violence and instead combat the state, capitalism, etc., would…be more accurately described as anarchist, anti-capitalist, anti-authoritarian, or another term.

Det er således ikke antifascisme at bekæmpe kapitalismen eller systemet. Det betyder, at så længe man bekæmper det, man opfatter som legitime mål – »højreekstremister« – findes der ingen egentlige hindringer for at blive finansieret og kontrolleret af røverkapitalister som George Soros eller af staten.

I e-mailen præciserer Antifa også, at den ikke vil lukke for aktiviteterne nu, når storkapitalens favorit Joe Biden er blevet præsident. I stedet for har de til hensigt at bekæmpe enhver guerillataktik fra »højreekstremister« og arbejde for at forsvare den nuværende orden.

Nordfront har tidligere skrevet om en kortlægning af Antifa i Portland. Afdelingen ledes af blandt andet jøden Adam Rothstein, der er den, der organiserer optøjerne.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • De danske antifa’er har også sagt at de ikke er en gruppe eller bevægelse, fordi det eneste de laver er at chikanere folk fra højrefløjen.

  • Antifa har samme effekt som antibiotika.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //