Antisemitter på internettet narrede storfinansen for millioner af dollars

STORFINANS: Det som started som en spøg på internettet har nu resulteret i, at mægtige finansfolk i USA mister millioner af dollars. Antisemitter har angrebet storfinansen ved at købe aktier i det døende spilselskab Gamestop.

Gamestop-butik i Usa. Foto: Twitter.

Brugere af internetforumet Reddit – der er blevet betegnet som antisemitisk af de israelske medier – har gennem en fælles offensiv snydt  storfinansen for millioner af dollars. Det, der startede som en vittighed, har resulteret i, at højtstående finansfolk på Wallstreet-børsen har mistet deres såkaldte jobs.

Folk investerede i GameStop

Troll-aktionen gik ud på, at alle skulle investere i aktier i GameStop, en spilbutikskæde, der i de senere år har mistet flere og flere kunder. Virksomheden har solgt computerspil og spilkonsoller i butikker, men da flere og flere spil købes online, er konceptet ophørt. Lige i tide for at coronapandemien nåed landet gik kæden konkurs i Sverige.

Da aktieforvaltningsselskabet Citron i denne uge pralede af, at det med succes havde “kortsluttet” aktier i virksomheden og tjent store summer, valgte Reddit-brugere at snyde storfinansen.

Et “shortsale” betyder simpelthen, at storfinansen udlåner aktier til en lav rente, sælger den til markedspris og derefter køber den billigere tilbage. Finansmændene formåede således at tjene mange penge gennem fæle tricks, da GameStop for nylig nåede et lille spike på børsen.

I en børstråd på Reddit blev folk opfordret til at investere i GameStop, hvilket hundreder af tusinder af små investorer da gjorde. Spillevirksomhedens markedsværdi steg kraftigt og finansmændene på Wallstreet måtte i panik købe deres solgte aktier tilbage for ikke at miste millioner. Imidlertid steg GameStops markedsværdi fra $ 253 millioner til $ 10.321 millioner.

Gamestops børsværdi er vækstet siden antisemitter på nettet slog til. Foto: Twitter.

Tab for Storfinansen er antisemitisme

På trods af forsøg på at minimere skaden har trolling-aktionen ført til store tab for jøderne på Wall Street.

Et amerikansk tradingselskab blev tvunget til at udføre en nyemission på 3 milliarder dollars for at dække shortsale-tabene. Aktiemarkedet er nu kommet i chok, efter at almindelige mennesker formåede at vælte finansgiganter, der nu er tvunget til at gå konkurs.

Store tradingselskaber som Interactive Brokers og Robin Hood har nu reguleret handel med GameStop-aktier for at forhindre yderligere tab for de rigeste finansfolk. Thomas Peterffy, administrerende direktør for Interactive Brokers retfærdiggør dette i et interview med CNBC ved at sige, at han er bekymret for “markedsintegriteten”.

Peterffy indrømmer, at de delvist går ind og regulerer markedet for at beskytte sig selv. Han hævder dog, at de gør deres bedste for at beskytte deres aktionærer og short-markedet mod store tab.

De, der er hårdest ramt af internet-trollingen, inkluderer de jødiske finansielle milliardærer Steve Cohen, Gabe Plotkin, Ryan Cohen og Dave Portnoy.  Jewish Telegraphic Agency skriver, at “antisemitiske” memes og budskaber er blevet spredt i kølvandet på hændelsen. Især når folk påpeger jødernes magt over store forretninger.

De magtfulde finansfolk synes ikke at have meget tilovers for det “frie marked”, når det er dem selv, der mister millioner.

GameStops markedsværdi kan fortsætte med at stige i et par dage, men til sidst vil boblen briste, da spilbutikkæden er i en døende branche.

Det spektakulære aspekt ved hændelsen er dog ikke, at et spilselskab, der er tæt på konkurs, får en topnotering på børsen, men snarere, at almindelige mennesker formåede at smække Storfinansen over fingrene gennem et koordineret angreb.

Kilder:
Haaretz
Cornucopia?
CNBC
Jewish Telegraphic Agency


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //