Australien: Dystopisk lov giver politiet mulighed for at hacke og kontrollere internetprofiler tilhørende politiske dissidenter uden retskendelse

AUSTRALIEN: En ny lovændring i Australien er måske det mest drakoniske eksempel på overvågning i det 21. århundrede.

Det australske parlament vedtog for nylig et af de mest chokerende angreb på privat- og borgerrettigheder, vores verden endnu har set.

Lovændringen »Surveillance Legislation Amendment (Identify and Disrupt) Bill 2021« blev i al hast sneget igennem parlamentet uden større debat eller fanfare. Lovændringen understøttes af både højre- og venstrefløjen i Australien.

Lovændringen udgør en radikal afvigelse fra forsvarlig retsproces. Disse nye beføjelser gør det muligt for det australske føderale politi (AFP) at hacke og overtage de personlige profiler tilhørende personer, de beskriver som »terrorister«, hvilket i de senere år er blevet synonymt med hvide mennesker, der går ind for nationalistiske synspunkter, såvel som andre systemkritiske synspunkter.

I henhold til de nye regler behøver føderale agenter ikke længere at etablere mistanke om kriminel aktivitet for en dommer for at opnå en domstolsafgørelse. I stedet vil agenturet selv træffe disse beslutninger med det formål at »forstyrre« aktivitet og netværk.

Standarden for, hvad der kan fremkalde statslig indblanding, er lav, og der findes næppe nogen uafhængig beskyttelse mod misbrug. Tidligere indenrigsminister Peter Dutton, en tidlig forkæmper for lovforslaget, solgte det som et redskab til at stoppe børnepornografi og narkotikahandel, men kritikere har fastholdt, at det er et statsligt magtindgreb, der vil blive brugt til at lukke munden på og skræmme kritikere af det nuværende status quo.

For at demonstrere dens potentielle anvendelser har det australske føderale politi for nylig rette skytset mod en gruppe kaldet National Socialist Network (NSN). Der er ingen tegn på, at NSN har begået eller planlægger at begå nogen form for terrorisme, men politiet har ikke desto mindre forfulgt medlemmerne på en række måder pga. deres åbenlyse kritik af jødisk magt og masseindvandring. Takket være det ideologiske og vilkårlige udtryk »terrorist« kan næsten alle, der er uenige med magthaverne, blive retsforfulgt.

Medlem af parlamentet Lydia Thorpe fra De Grønne, det eneste parti, der var imod den forstærkede overvågningsmagt, sagde den 27. august, at det australske føderale politi (AFP) og den australske kriminelle efterretningskommission (ACIC) nu er »dommere, juryer og bødler«. »Og klagede over, at de andre partier tilsidesatte alle deres anbefalinger om større beskyttelse af uskyldige mennesker mod misbrug.

Den australske stats evne til at ændre data indefra kan også gøre dem i stand til at inkriminere uskyldige mennesker for kriminalitet, slette frifindelsesbeviser og endda muligvis ødelægge ubelejligt materiale indsamlet af journalister. At nægte at efterkomme en »dataordre« er nu en forbrydelse, der kan straffes med op til 10 års fængsel.

/Eric Striker

Først publiceret i National Justice.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Joe Thorn says:

    –> 100


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //