Australien: Militæret skal hjælpe med at håndhæve restriktioner under Covid-19 lockdown

COVID-19: Det australske militær skal hjælpe med at håndhæve de gældende restriktioner under ny nedlukning.

Australiens militær skal hjælpe med at håndhæve en ny lockdown i Sydney, efter at byen på 6 millioner har haft en rekordhøj daglig stigning af COVID-19-tilfælde sidste torsdag, og statslige myndigheder meldte ud, at udbruddet sandsynligvis ville blive værre.

Lukningen af ​​Australiens største by har øget presset på premierminister Scott Morrison, der nu er bagud i meningsmålinger, og øget bekymringen for, at Australiens økonomi kan gå ind i en recession.

På trods af en forlænget lockdown i Sydney siden et udbrud af den meget smitsomme Delta-variant, blev der registreret 239 nye lokale smittetilfælde i byen over en 24-timers periode, den største daglige stigning siden pandemien begyndte.

»Vi kan kun antage, at tingene sandsynligvis vil blive værre, før de bliver bedre i betragtning af mængden af ​​mennesker, der spreder smitte i samfundet«, sagde Gladys Berejiklian, premierministeren i staten New South Wales, hvor Sydney er hovedstaden.

Med få tegn på, at begrænsninger reducerer infektioner, sagde Berejiklian, at nye restriktioner vil blive pålagt de sydvestlige og vestlige områder af Sydney, hvor størstedelen af COVID-19-tilfælde er set.

Beboere i områderne vil blive tvunget til at bære masker udendørs og blive inden for fem km fra deres hjem.

Med de endnu strengere restriktioner som skulle begynde i fredags, sagde New South Wales Police, at de havde bedt om 300 personer fra militæret til at hjælpe med at håndhæve restriktionerne under lockdown.

Militærpersonalet vil bilve indsat fredag, sagde forsvarsminister Peter Dutton og vil begynde at hjælpe politiet med at sikre overholdelse af restriktionerne i næste uge.

 

Udvidet lockdown

Berejiklian forlængede onsdag nedlukningen i Sydney med endnu en måned.

New South Wales tegner sig for over en tredjedel af Australiens økonomi. Forbundskasserer Josh Frydenberg sagde, at han forventede, at nationaløkonomien ville skrumpe i kvartalet i september, men evnen til at undgå en teknisk recession ville afhænge af, om New South Wales kan undgå en længere nedlukning.

»Med hensyn til kvartalet i december afhænger det i høj grad af, hvor vellykket New South Wales, vores største statsøkonomi, er med at komme oven på denne virus«, sagde Frydenberg til Australian Broadcasting Corp.

Berejiklian har sagt, at restriktionerne skal forblive, da for få mennesker i Sydney bliver vaccineret pga. mangel på forsyninger af Pfizer/BioNTech-vaccinen, som Australien havde håbet på at vaccinere alle under 60 år med.

Alle voksne i Sydney er blevet opfordret til at søge en AstraZeneca-vaccine. Nogle, der henviser til de sjældne tilfælde af blodpropper, er tilbageholdende og foretrækker at vente flere måneder, når Australien forventes at modtage yderligere Pfizer-forsyninger.

Kilde:
Reuters


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //