Autonome demonstranter besætter dele af Seattle

USA: En bydel i Seattle, USA, er blevet omdannet til en lovløs autonom zone, som visse kalder Antifastan, men ellers er kendt som CHAZ.

Efter den sidste tids raceoptøjer i USA med baggrund i den kriminelle afrikaner George Floyds dødsfald under en anholdelse, begyndte i slutningen af maj også optøjer i Seattle. Her blev sammenstødene mellem demonstranter og politi alvorlige næsten hver nat, hvilket fik advokater hos Seattle-firmaet Perkins Coie, American Civil Liberty Union og Seattle University School of Law til at lægge sag an mod byen på vegne af Black Lives Matter Seattle – King County og andre.

»På næsten natlig basis har politiet i Seattle uregelmæssigt anvendt overdreven magt mod demonstranter, juridiske observatører, journalister og medicinsk personale«, ifølge anklagen. Det hævdes, at så sent som mandag den 8. juni brugte politifolk tåregas på trods af en aftalt 30-dages udsættelsesperiode.

En dag senere, den 9. juni, annoncerede politichefen i Seattle, Carmen Best, et »dalende pres« omkring politikredsens østdistrikt ved 11th Avenue og East Pine Street, som var blevet et »flash point« for sammenstød mellem demonstranter og politi. »Demonstranterne har anmodet om, at de vil have gaderne åbne for fredelige marcher, og vi vil gøre det lettere for dem«, sagde Best. »Dette er en øvelse i tillid og deskalering«. Politimyndigheden aflukkede politistationen og blev set fjerne ting fra bygningen. Da de var væk, flyttede demonstranter ind i området byggede lejr og vendte barrikader for at skabe en beskyttet zone på omkring seks blokke.

Kort over det besatte område i Seattle.

Den besatte zone i Seattle bliver kaldt CHAZ, hvilket er en forkortelse af Capitol Hill Autonomous Zone, og er et område som nu bliver bevogtet af bevæbnede demonstranter, og hvor politiet ikke er tilladt. Seattle politi rapporterer blandt andet fra zonen, at demonstranterne kræver penge af folk som vil ind i zonen, samt »beskyttelsespenge« fra butikker under deres kontrol.

Bevæbnede vagter i det besatte område i Seattle. Foto: Twitter.

Præsident Donald Trump har krævet, at Seattle-embedsmænd straks genvinder kontrol med den autonome zone og politistation, der er blevet overtaget af væbnede George Floyd-demonstranter, der kræver, at byens politiafdeling og domstole opløses.

»Venstreradikal guvernør [i Washington, Jay Inslee] og borgmesteren i Seattle bliver gjort til grin og holdt for nar på et niveau, som vores store land aldrig har set før«, tweetede Trump sent onsdag.

»Tag din by tilbage NU. Hvis du ikke gør det, gør jeg det. Dette er ikke et spil. Disse grimme anarkister skal bøjes øjeblikkeligt. Handl hurtigt!« , fortsatte han. »Indenlandske terrorister har overtaget Seattle, ledet af radikale venstredemokrater, selvfølgelig. LOV OG ORDEN!«

Aktivisterne har offentliggjort en liste med 30 krav til myndighederne.

Udover at kræve politiet i Seattle opløst, og så vil de have, at alle voldsdømte sorte i byens fængsler skal have prøvet deres sager igen.

I stedet for politi ønsker demonstranterne »lokale systemer mod kriminalitet«, og pengene fra ordensmagten skal ifølge deres krav i stedet bruges til sundhedsordninger, bedre skoler og gratis boliger.

Følg en detaljeret gennemgang af den særlige sag nedenfor:

Kilder:
Daily Mail
Today News Post


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Asbjørn Nielsen says:

    Forstil jer i et fiktivt univers, at nationalsocialister gjorde noget lignende dette. Hvad ville systemet gøre som modsvar? Ville præsidenten bare sende nogle sure tweets? Ville politiet bare forlade området? Nej, selvfølgelig ville de ikke det, for vi udgør faktisk en trussel for dette system, det gør de her voldspsykopater ikke.

  • Hi, there, thank you for sharing such a great piece of content with us. It is really an informative and amazing post, it also helps me a lot.
    np random


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //