Azov: »Rusland er de rigtige fascister«

UKRAINE: Azov skriver nu fra sine officielle kanaler, at de er blevet »tilsvinet« som fascister og nazister, men at den russiske ledelse og militær er »de rigtige fascister«.

Azov-bataljonens flag. Foto: Public domain

Under Ukraine-konflikten er beskyldningerne om, at den anden part er “nazist” og fascistisk blevet råbt fra begge sider. Nu går Azov-bataljonen ind i diskussionen ved at anklage Rusland for at være de rigtige fascister.

Det er i en række opslag på Twitter og Telegram, at Azov blandt andet skriver, at de er blevet “tilsvinet som nazister og fascister” og brokker sig over, at det førte til, at de ikke fik våben og træning fra NATO-instruktører. Det skrives videre, at Rusland “havde den frækhed” til at beskrive dem som nationalsocialister i forbindelse med at kalde krigen for en “særlig afnazificeringsoperation”.

De rigtige fascister var ikke krigerne fra Azov-bataljonen, men den russiske ledelse og det russiske militær, som havde den frækhed at kalde krigen i Ukraine for en “særlig afnazificeringsoperation”. Sandheden er blevet fortalt af Winston Churchill : fremtidens fascister vil kalde sig antifascister. Det var præcis sådan, det gik«.

I samme række af taler benytter Azov også lejligheden til at angribe det nationalsocialistiske Tyskland, som så sidestilles med handlinger fra “russiske barbarer”.

“Disse barbarer fanger almindelige mennesker og bortfører dem til Rusland, hvor de konfiskerer dokumenter og sender dem på arbejde i de nordlige og østlige regioner. Minder det ikke om koncentrationslejrene i Hitlers Tyskland eller det stalinistiske regimes gulag?

Næsten alle indlæg på Azovs Twitter-konto er skrevet på ukrainsk, mens disse indlæg er skrevet på engelsk. En rimelig antagelse er, at Azov mener, det er af særlig betydning at formidle til omverdenen, at man ikke er fascist eller nationalsocialist, men tværtimod kæmper imod det.

Twitter-kontoen er en del af Azovs officielle kanaler og den linkes til fra Azovs hjemmeside.

Se Azovs udtalelser nedenfor:


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  Det er ikke Dansk Folkeparti der er de rigtige nazister.
  Det er ikke Antifa der er de rigtige nazister.
  Det er ikke muslimerne der er de rigtige nazister.
  Det er ikke Rusland der er de rigtige nazister.
  Det er ikke Azov-bataljonen der er de rigtige nazister.

  Det er den Nordiske Modstandsbevægelse der de rigtige nationalsocialister.

 • Hej Lars.
  Fuldstændig enig. Men, hvordan pokker kan en muslim erklæres for at være en nazist. Der var nogle omkring Hitler der absolut ikke ville arbejde med muslimer. Jeg kan ikke huske navne på dem, men jeg ved fra andre og fra tidligere viste TV- udsendelser i 70’erne og lidt i 80’erne, at de ligefrem bad Hitler om ikke at samarbejde med muslimerne. De advarede om, at det ville blive farligt, hvis Hitler åbnede op for “samarbejdet. Hitler BLEV løjet for, og jeg ved, at der har været mange ældre danske borgere der også havde den fortælling. Jeg er ihvertfald blevet sunget for og de forbudte sange, var forbudte, også for den danske politi….sandheden er jo også ilde hørt.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  Det eneste jeg kender til det er en tysk propaganda film, der viser kroatiske(vistnok) muslimer der kæmpede på tysk side. Jeg har også hørt at Himmler skulle have været meget sart overfor kritik af denne alliance.
  Når alt kommer til lt tror jeg mest det handler om at i krig og kærlighed gælder alle kneb. At man i krigstid må tage de venner man kan få.

 • Du kan finde billeder af Hitler, der taler sammen med overmuftien (en muslimsk præst, som styrer et land) af Palæstina, og der var også dele af SS der havde muslimer. Og hvorfor ikke? Der var ikke millioner af muslimer i Tyskland og der var ingen risiko for at der ville komme millioner af muslimer til Tyskland, så længe Hitler og NSDAP havde magten, så hvorfor ikke arbejde sammen med andre nationer og selvom de har en anden tro og er af en anden race?

  De havde trods alt fælles fjender i de liberale, zionistiske lande som Frankrig og UK, som havde haft arabiske lande som kolonier siden 1. Verdenskrig og kommunistiske USSR, da de også søgte indflydelse og territorier i Mellemøsten.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //