Balenciaga og Ukraine

PÆDOFILI: Stadig flere foruroligende aspekter af skandalen omkring modemærket Balenciaga kommer nu frem i lyset. Alt er dog ikke lige så åbenlyst, men i sig selv er disse forhold af en så foruroligende karakter, at de selv isoleret under normale forhold vil vække afsky.

Foto: Gunguti Hanchtrag Lauim, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

Et af verdens største modemærker i tøjbranchen, Balenciaga, befinder sig som bekendt i problemer i øjeblikket efter en reklamekampagne, der mildt sagt portrætterede børn i en seksualiseret kontekst. Dette omfattede blandt andet småbørn, der legede med bamser klædt i temaer, der normalt forbindes med BDSM, en seksuel orientering med fokus på smerte, disciplin, underkastelse og dominans. Andre reklamekampagner er nu blevet eftergået, og ikke overraskende er der blevet opdaget flere subtile hints, som modehuset har lagt i sine kampagner. Blandt andet er der i en række fotografier set nærmere på tilsyneladende fotofaglig placerede bøger og dokumenter af tilfældig karakter, som dog viser sig at indgå i et mønster. Bøgerne og dokumenterne er fra en forfatter og en retssag, hvor man forsøgte at liberalisere og generalisere synet på pædofili, og dokumenterne er blot retsdokumenterne fra retssagen; alt tyder derfor på, at udvælgelsen og placeringen af ​​disse er alt andet end tilfældig.

Det er også kommet frem, at Balenciagas kreative direktør (som godkendte disse kampagner), Demna Gvasalia, blev udnævnt som ambassadør for organisationen United24 tidligere på året. Denne organisation blev startet og drives af den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky og har til formål at samle penge ind til flygtninge fra nationen. For nylig har flere stillet spørgsmålet, om det er en tilfældighed, at en betydelig aktør i modeverdenen og dens kreative chef, der forsøger at normalisere pædofili, indgår et partnerskab med statsoverhovedet i et land, hvor hundredtusinder er på flugt, herunder uledsagede børn.

Skærmdump: Twitter.

Gvasalia har også udtalt, at grunden til, at han bliver opfattet som en smule uortodoks, er, at han er præget af at vokse op i et område med radioaktivitet, og at han så meget børnepornografi, da han var en lille dreng.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //