BBC-producent: Billederne fra «gasangrebet» i Syrien var falske

SYRIEN: Riam Dalati har fundet bevis for, at USA’s og Israels påstande om, at Syriens præsident udførte terrorgasangreb på sin egen befolkning, var falske. Nu vil Rusland have en officiel forklaring fra BBC.

Et falsk propagandabillede iscenesat af De Hvide Hjelme.

En BBC-producent med ansvarsområde Syrien, Riam Dalati, meddelte på Twitter, at spørgsmålet om landets præsident Bashar al-Assads «terrorgasning» af sin egen befolkning i byen Douma, er blevet undersøgt i næsten seks måneder.

Det har vist sig, at billedmaterialet fra «nervegasangrebet« var opstillet og rapporteringerne om dem falske.

For at  iscenesætte, filme og fotografere en krigsskueplads, må der først forberedes med materiel, personale – De Hvide Hjelme – og statister. Russiske RT har gentagne gange advaret og rapporteret om falske psykologiske operationer planlagt og udført i Syrien.

Der blev ikke brugt sarin-gas i «gasangrebet», og ingen døde efterfølgende på hospitalet som følge af det.

Uanset hvem der udførte det militære angreb i området, var alt omkring angrebet fabrikeret, siger Dalati.

Efter næsten seks måneders efterforskning kan jeg bevise, at hospitalsscenen var arrangeret. Ingen døde på hospitalet. Alle Hvide Hjelme, aktivister og folk, jeg talte med, findes enten i Idlib eller i området for Operation Euphrates Shild. Kun én person var i Damaskus.

Rusland kræver forklaring

Maria Zakharova fra det russiske udenrigsministerium har kommenteret Dalati’s rapport ved at sige, at Moskva nu venter på BBC’s officielle holdning til det hele, eftersom BBC aktivt fulgte og rapporterede om begivenhederne, som udspillede sig i Douma.

I flere tweets har Dalati i de seneste dage delt sin efterforskning:

De Hvide Hjelme publicerede i april 2018 en film efter angrebet i Douma, hvilken der efterfølgende blev stillet spørgsmålstegn ved. Videoen viser lokalbefolkningen, både voksne og børn, som behandles på et hospital efter det påståede angreb.

Men (film)-holdet nærmede sig aldrig boligkvarteret, og området blev afspærret straks efter Douma blev overtaget. Jeg kan fortælle, at Jaysh al-Islam styrede Douma med en jernhånd. De skræmte og truede aktivister, læger og filantroper.

Rusland siger, at påstanden om, at den syriske regering brugte giftige kemikalier i sit eget land, var en måde at retfærdiggøre «eksterne militæraktioner» på.

Allerede på tidspunktet for det påståede gasangreb lagde Dalati en tweet op, som ifølge kilder, lige efter blev slettet af – eller på ordrer fra – BBC:

Jeg er så ked af, at aktivister og rebeller bruger ligene af døde børn til at iscenesætte følelsesmæssige scener for vestens konsumption. Og derefter spekulerer de på, hvorfor visse seriøse journalister sætter spørgsmålstegn ved dele af den officielle fortælling.

Samme måned blev den 11-årige Hassan Diab, sammen med sin far, interviewet af en russisk journalist. Drengen gav en detaljeret beskrivelse af, hvordan optagelsen på hospitalet var foregået. Diab sagde blandt andet, at børnene fik mad for at medvirke i filmen.

Beboere i Douma kunne heller ikke bekræfte, at der var sket noget angreb. De sagde, at de ikke vidste noget om sagen, og at de ikke kendte til nogen, der var blevet påvirket af giftige kemikalier.

Kilder:
Sputnik


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Så snart USA og Israel har interesser i at angribe et suverænt land militært, så kommer der beskyldninger om at landet har og vil eller har brugt kemiske våben, mod landets egen befolkning og bruger det som undskyldninger for deres angreb, der er sjældent beviser for deres påstande, og der er ingen konsekvenser for deres angreb på suveræne stater.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //