Bekræftet: Det amerikanske militær overvåger landets befolkning via telefonapps

OVERVÅGNING: Den amerikanske militære efterretningstjeneste bekræfter i et notat, at de køber kommercielle databaser fra forskellige telefonapps med det formål at overvåge befolkningen.

Defense Intelligence Agency (DIA) bekræfter, at de køber data fra kommercielle databaser med det formål at overvåge befolkningen. Dette skriver myndigheden i et notat til den demokratiske senator Ron Wyden fra Oregon.

Personoplysningerne sælges ofte af it-virksomhederne til mellemled, som derefter sælger oplysningerne til myndighederne.

Formelt kræves det, at myndigheden skal have en god grund til at indhente sådanne data. Det har senere vist sig, at de har set bort fra kravet. I stedet har de tilfældigt indhentet f.eks. positionsdata, søgehistorik og andre data fra forskellige telefonapps, også fra helt almindelige mennesker.

DIA har været i stand til at spore folks nøjagtige positioner og deres tidligere bevægelsesmønstre via deres mobiltelefoner. Dette gælder også mobiltelefonbrugere i udlandet, som DIA er interesseret i at få information om.

Senator Wyden udtrykker over for senatet, at han yderligere vil fremhæve problemet over for DIA, for at beskytte amerikanernes integritet. Desuden fordømmer Wyden de tilfælde, hvor myndigheder uden at følge loven, har købt amerikanernes data fra private aktører, hvilket senatoren beskrev som «uacceptabelt».

Kilder:
The New York Times
C-SPAN


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //