Benfords lov kan bevise omfattende valgfusk i USA

VALGFUSK: Benfords lov er en matematisk lov som bruges til at bekæmpe lovbrud og manipulerede processer. Beregninger med modellen viser, at Demokraterne i USA har bedrevet omfattende valgfusk.

Benfords lov viser, at der er blevet gennemført omfattende valgfusk i enkelte stater, men andre stater udviser en normal afstemning. Valgsvindlen har været konstateret i stater der har været nødvendige for at Joe Biden kunne vinde valget. Klik på billedet for at komme til GitHub, hvor mere data og grafer præsenteres.

Politikere lyver ofte, men matematik gør ikke. Benfords lov, også kaldet Newcomb – Benford-loven, loven om afvigende tal eller «første cifre-loven», er en iagttagelse af frekvensfordelingen af ​​førende cifre i mange sæt af numeriske data fra den virkelige verden.

Benfords lov bruges af utallige grunde af forsikringsselskaber til at afsløre bedrageri, af politiet til at afsløre forbrydelser, skattemyndighederne til at afsløre skattesvindel, med mere.

Forenklet kan det siges, at Benfords lov viser, at i naturligt forekommende talsamlinger er det ledende tal sandsynligvis lavt.

Ved for eksempel en billedanalyse giver Benfords lov mulighed for at måle forekomsten af ​​et billedes farveindhold og pixelforekomsten, og sammenligne resultatet med hvordan billedet skal se ud i henhold til Benfords lov. Hvis komponenterne i et billede adskiller sig markant fra Benford-fordelingen, forstås det, at billedet er blevet manipuleret.

Dette fortæller værten Latif Nasser i den fjerde episode af den amerikanske videnskabsdokumentarserie Connected: The Hidden Science of Everything, kapitel «Digits»:

Hvis en stor mængde data afviger væsentligt fra Benfords lov, kan det være en indikation af, at tallene kan være opdigtet eller manipuleret. Dette gør loven praktisk anvendelig til kontrol inden for mange forskellige områder. Loven finder f.eks. anvendelse på økonomiske regnskaber, prislister, antallet stemmer ved afstemninger mellem et stort antal alternativer, som med mange præsidentkandidater og senatorer, samt folkemængder i byerne.

Hvis numrene blev fordelt jævnt, ville hvert nummer forekomme omkring 11,1 procent af tiden. Benfords lov giver også forudsigelser om fordelingen af andet ciffer, tredje cifre, talkombinationer og så videre.

Kort sagt, i produktioner, der er underlagt loven, vises tallet 1 som det ledende signifikante tal i omkring 30 procent af tilfældene, mens 9 forekommer med mindre end fem procent hyppighed.

Loven siger for eksempel, at tallet 1 skal være det første nummer i 30,1 procent af tilfældene, antallet 2 i 17,6 procent af tilfældene og tallet 9 i 4,6 procent af tilfældene i en stor mængde data.

Wikipedia ændrer sig – massemedierne tier

Den engelsksprogede Wikipedia-side om Benfords lov blev redigeret i lørdags, en dag efter, at dataene blev offentliggjort, hvilket ligger til grund for Benfords-beregningerne bag de grafer, som denne artikel linker til.

Den 15. januar beskrev Wikipedia’s artikel, hvordan Benfords lov blev brugt til at afsløre valgsvindel i Iran, mens artiklen også anførte, at «andre eksperter» anser Benfords lov ubrugelig i valgsvindelanalyser.

Artiklen, som Wikipedia redigerede lørdag, nævner ikke længere, at metoden blev brugt til at afsløre valgsvindel i Iran. Det hedder nu, at metoden ikke er «idiotsikker», og at tre navngivne politiske forskere – altså ikke matematikere eller mennesker, der laver statistik – anser metoden for at være «problematisk» og «vildledende» i undersøgelser af valgsvindel.

Ikke desto mindre anvendes Benfords lov meget flittigt i nøjagtige efterforskninger af bedrageri. Som Latif Nasser fortæller i sin dokumentarserie, som er præsenteret ovenfor, er beregningsmetoden så kraftfuld «at den amerikanske regering ikke engang vil have os til at kende til den», hvilket f.eks. gælder den «amerikanske» skattemyndighed IRS.

Men de undersøgelser, der er blevet præsenteret af de hidtil talte stemmer, viser, at Joe Biden har vundet folkets stemmer ved omfattende valgsvindel.

Om den amerikanske regering, politikere eller massemedierne vil bekymre sig om de matematiske spor og bevis for valgsvindel til Joe Bidens favør, er et helt andet spørgsmål, som fremtiden må vise.

Kilder:
Wikipedia
Netflix
Wikipedia
Wikipedia
GitHub
Web Archive


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Hvis Israel får mere ud af Biden som præsident så må de jo sørge for at han vinder, det er trods alt de rige jøder der har betalt valgkampen og intet er jo gratis.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //