Beskyldninger mod statue af ammende mand: pædofili!

KULTUR: En tre og en halv meter høj marmorstatue af en nøgen transvestit der ammer et barn, som fornylig blev indviet på museet Køn i Aarhus, beskyldes nu af kunstner for at være pædofili.

Værket ‘Agape’ er blandt andet udformet efter 3D-scanninger af kunstnerens egen krop, og hans kærestes krop. Skærmbillede: Facebook.

Aske Jonatan Kreilgaards skulptur ‘Agape’ forestiller en mand, der ammer et barn med sine bryster. Nu kalder en anden kunstner værket for en »pædofiliskulptur«, der er lavet af en »ikkekunstner«.

»Først og fremmest er det ikke et kunstværk. Det er et debatoplæg, som er skåret ud i flamingo. Man kalder heller ikke den skæggede dame et kunstværk, det her er samme niveau. Mænd og fædre kan sagtens være kærlige. Grænsen går ved, at de ikke lader små børn slikke på deres brystvorter,« siger den forargede kunstner Suste Bonnén og fortsætter:

»Ømhed og omsorg fra far til barn sker ikke ved, at far får tilfredsstillet sig selv ved at få slikket brystvorterne. Det springende punkt er, at brystvorten for moderen er næring til barnet, hos manden er det tilfredsstillelse til ham selv.«

»Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke siger, at kunstneren er pædofil. Men handlingen i værket udtrykker en drøm om at lade et barn slikke på sin brystvorte for egen tilfredsstillelse. Det er pædofili. Hvis vi skal tage det alvorligt, må vi jo se på, hvad der sker«, siger hun.

Forud for indvielsen af skulpturen fortalte museumsdirektør, Julie Rokkjær Birch, at det er »mange måder at være mand på«, og at skulpturen udtrykker netop det. »Følsomheden kan ofte blive fortrængt af det stereotype billede af en mand« mener museumsdirektøren.

Kunstneren bag skulpturen, Aske Jonatan Kreilgaard, mener at folks fortolkninger af kunst må være deres egen sag og fortæller, at værket har sat mange forskellige samtaler i gang.

»Jeg har hørt værket beskrevet som en kommentar til transpersoner såvel som faderlig omsorg, barselsorlov, maskulin sårbarhed, som et kristent og grundtvigiansk billede på omsorg og som kærligheden til sit indre barn. Og nu som en en portrættering af pædofili.«

»Det er en seksualisering af mænd og amning og en tolkning, jeg i øvrigt kun har hørt fra specifikke grupper af feminismens anden bølge og fra radikalt antifeministiske mænd«, kommenterer Kreilgaard.

Læs også:
Statue af ammende »mand« indviet i Aarhus
Hvad er kulturmarxisme?

Kilder:
BT


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  For mig at se, kan den her statue tolkes som det mest heteroseksuelle -og dermed ‘based’ kunstværk der findes.
  Statuen skulle den være modelleret efter kunstneren selv og hans kone/kæreste. Der er altså tale om foreningen af mand og kvinde. Og det er jo lige præcis det der sker under undfangelsen af liv. At en mand og en kvinde -og KUN en mand og en kvinde, smelter sammen i samlejet og får oplevelsen af at være en og samme og person.

  Mvh. Lars Agerbæk – radikal antifeminist.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //