Biden modtager israelsk hædersmedalje

JØDISK MAGT: Medaljekomiteen skriver, at næste uges pris vil gå til Joe Biden som en anerkendelse af hans venskab med Israel og bidrag til forholdet mellem USA og den jødiske nation.

Public Domain via Wikimedia Commons. Joe Biden får tildelt en medalje – »President’s Medal of Freedom« af Barack Obama i 2017.

Israels præsident Isaac Herzog vil tildele sin amerikanske kollega Joe Biden præsidentens æresmedalje under sidstnævntes besøg i Jerusalem i næste uge, det meddelte Herzogs residens torsdag. Ifølge proklamationen skal valget af Biden ses »som en anerkendelse af hans venskab med Israel og et bidrag til forholdet mellem USA og Israel, samt hans kamp mod anti-israelsk had og antisemitisme«.

Præsidentens æresmedalje tildeles, forklarer Jerusalem Post, til »personer, der har ydet et ekstraordinært bidrag til Israel eller menneskeheden gennem deres talenter, tjeneste eller på anden måde.« Den tidligere israelske præsident Shimon Peres oprettede prisen i 2012.

Medaljekomiteen skriver i sin motivering, at Biden »er en sand ven af ​​staten Israel og det jødiske folk«. Den amerikanske præsident, som siges at være dement, fortsætter med blive hyldet af komiteen med disse ord:

»USA er Israels nærmeste allierede, et faktum som USA’s præsident udtrykker i ord og handling. Siden starten på præsident Bidens strålende karriere i den offentlige tjeneste i 1970’erne, har han etableret sig som en person, der elsker Israel og som en sand ven for hele det jødiske folk.«

og

»Præsidenten udtrykker i ord og handling vigtigheden af: alliancen mellem Israel og USA, hans forpligtelse til at uddybe samarbejdet mellem dem, hans støtte til Israels sikkerhed og hans forpligtelse til en fast afvisning af antisemitisme.«

Tidligere modtagere af præsidentens æresmedalje inkluderer:

 • USA’s tidligere præsident Barack Obama
 • Den tidligere tyske kansler Angela Merkel
 • den tidligere overrabbiner Yisrael Meir Lau
 • Jødiske bedrager og modtager af ​​den såkaldte Nobels fredspris Elie Wiesel
 • Yad Vashems formand Avner Shalev
 • USA’s tidligere udenrigsminister og zionist Henry Kissinger
 • Rabbiner Adin Steinsaltz.

 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //