Bidens Twitter-ordre: »Lad jer vaccinere eller bær maske for evigt«

CORONA: I et indlæg på Twitter, der har fået skarp kritik, meddeler den amerikanske præsident Joe Biden, at amerikanere, der ikke lader sig vaccinere med corona-vaccinen, vil blive tvunget til at bære mundbind »for evigt«.

»Reglerne er enkle nu: lad dig vaccinere eller bær mundbind, indtil du bliver det,« tordnede præsident Joe Biden på Twitter.

Indlægget kommer kort efter, at den amerikanske folkesundhedsmyndighed har udsendt en besked om, at amerikanere, der har fået vaccinen, nu »får lov« til at tage deres mundbind af indendørs, skriver Summit News.

Mundbindene er derimod stadig obligatoriske i al offentlig transport, lufthavne og hospitaler, plejehjem, fængsler og herberger for hjemløse – også for dem, der er blevet vaccineret.

Den politiske kommentator Paul Joseph Watson skriver, at Joe Biden og amerikanske myndigheder gør mennesker, der af forskellige årsager ikke kan eller ikke vil tage vaccinen, til »andenrangsborgere«, og at dette gøres for aktivt at straffe gruppen.

Ironisk nok har Biden tidligere været ude og bedt offentligheden om at møde maskerede amerikanere »med venlighed og respekt«.

På sociale medier er mange yderst kritiske over for præsidentens udspil og siger, at det er og bør fortsætte med at være et personligt valg, hvorvidt man vil tage imod vaccinen eller ej, og at Biden som præsident ikke har nogen moralsk ret til at straffe amerikanere, der ikke ønsker at blive vaccineret.

»Reglen er enkel: regeringen har ingen autoritet til at fortælle mig, hvordan jeg skal leve som privatperson, og jeg er ikke tvunget til at redegøre for mit helbred. Vi kan besejre denne autoritære regering ved at vælge flere ledere som [Floridas guvernør] Ron DeSantis«, skrev Twitter-brugeren Scott Presler og fik støtte fra næsten 100.000 andre på Twitter.

Men Biden er vedholdene. I et andet indlæg med et videoklip siger præsidenten kort »Vaxxed or masked«, som på dansk svarer til »vaccineret eller maskeret«.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Martin says:

  Det er et spørgsmål om magt og kontrol ikke om folkesundhed

 • Anonym says:

  Delstaten West Virginia i USA tilbyder unge borgere mellem 16-35 år, obligationer til en værdi af 100 $ – godt 600 kr – hvis de lader sig vaccinere mod covid – 19. Guvernøren hedder Jim Justice.

 • Anonym says:

  Raske mennesker skal vaccineres så at jødinden ikke bliver forkølet.

 • Anonym says:

  Medicinalindustrien, den fodrer de syge og begraver de raske.

 • Anonym says:

  MUNDBIND AF MIKROPLAST
  Sammen med sin partner og medstifter af fonden; Lars Thomas Kristensen, fik Ingo Walterscheid hurtigt etableret en produktionslinje Til mundbind. I dag kan de producere 175 millioner om året, hvilket svarer til 400 i minuttet.
  På verdensplan bliver der brugt 129 milliarder mundbind Hver Eneste Måned.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //