Bilbrande fortsætter i Århus: 65 biler brændt af i år

ÅRHUS: Århusianske forstæder har i en længere periode været plaget af bilbrande. Alene i år er 65 biler blevet brændt af i Århus.

En 29-årige mandlig beboer havde stået på gaden foran nummer 25 på Langkærvej i Tilst, da der pludselig udbrød brand i én af bilerne, der holdt parkeret foran blokken. Manden så herefter en udenlandsk udseende mand løbe fra stedet i retning mod det grønne område nord for Langkærvej, oplyser Østjyllands Politi.

Da politiet ankom til stedet var der brand i tre biler, men ikke umiddelbart risiko for, at branden ville sprede sig yderligere. Brandvæsenet fik hurtig slukket branden, men to af bilerne udbrændte totalt, mens den tredje primært fik brandskader på den udvendige side. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

Patruljerne lavede undersøgelser af gerningsstedet og foretog forhøringer i området, der pegede på, at branden var blevet påsat af én eller flere personer. En beboer havde hørt en kvinde råbe “Jeg har set jer”, hvorefter en mandsperson havde sagt noget i stil med “kom vi løber”, skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

Langt fra den eneste bilbrand

Der har de seneste uger været en stribe brande i århusianske forstæder. I år har der i alt i Østjyllands Politikreds været 65 bilbrande.

Her følger et overblik over de seneste bilbrande i de århusianske forstæder:

Torsdag 3. oktober, Sabro

Torsdag morgen lige efter klokken fem opstod der brand i en bil, der holdt parkeret i Vistoftparken i Sabro.

Ilden opstod i én bil og spredte sig til tre andre. To af bilerne udbrændte, mens de to andre fik større skader i forbindelse med branden.

Tirsdag 1. oktober, Tilst 

Natten til tirsdag var der igen udbrudt brand i en bil i det vestlige Aarhus. Det oplyste Østjyllands Politi til TV2 Østjylland.

Anmeldelsen om brand i en personbil i Tilst kom ind klokken 00.34.

Denne gang gik det blot ud over en enkelt bil, og der var ingen følgeskader.

Mandag 30. september, Brabrand Natten til mandag blev politi og brandvæsen kaldt til Annettevej i Brabrand, hvor en bil var i brand.

Da Østjyllands Brandvæsen og politi nåede frem til stedet, havde ilden allerede spredt til yderligere to biler.

Mindst to, men formentlig alle tre biler var totalt skadede efter at ilden var slukket.

Søndag 29. september, Aarhus V. 

Natten til søndag omkring klokken 04.45 udbrændte en bil i Trillegården i det vestlige Aarhus.

Østjyllands Politi efterforsker branden og mener umiddelbart ikke, at den seneste bilbrand har nogen sammenhæng med ugens øvrige af slagsen.

Torsdag 26. september, Brabrand 

Torsdag aften fik Østjyllands Politi en anmeldelse om brand i en bil, der holdt parkeret på Gudrunsvej i Brabrand.

Meldingen kom klokken 21.52, og selv om der straks blev sendt brandbiler i retning mod Gellerup, lykkedes det ikke at redde bilen, der derfor udbrændte.

Bilbranden medførte desuden følgeskader på den bil, der holdt parkeret ved siden af.

Ingen personer kom til skade, men bilen var så medtaget af branden og slukningsarbejdet, at det torsdag aften ikke var muligt at undersøge stedet nærmere.

Mandag 23. september, Trige 

Klokken 22.19 mandag aften måtte både politi, brandvæsen og hundepatruljer køre til Trige, hvor der var meldinger om nye og voldsomme brande.

Politiet modtog en anmeldelse om, at flere biler stod i flammer på Trige Centervej, og inden arbejdet var færdigt, var mindst tre biler udbrændt totalt, mens seks andre fik brandskader.

Østjyllands Politi vurderede efterfølgende, at ilden var påsat i ét køretøj, som så bredte sig til yderligere otte biler.

Søndag 22. september, Tilst 

Natten til søndag klokken 00.50 lød anmeldelsen på en bil i brand på Langkærvej i Tilst.

– Bilbranden spredte sig til flere andre parkerede biler, hvoraf mindst fem udbrændte, fortalte vagtchef Peter Hunniche hos Østjyllands Politi til Århus Stiftstidende.

Andre parkerede biler blev derudover brandskadede. Det drejede sig om mindst seks biler.

Lørdag 21. september, Aarhus V. 

Brand blev anmeldt lørdag cirka klokken 23.40. Her lød meldingen, at der var ild i en bil på Sandkåsvej i Herredsvang, Aarhus V.

Bilen udbrændte. Samtidig forårsagede bilbranden desuden skader på mindst to-tre andre biler, der holdt parkeret ved siden af.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Asbjørn Nielsen says:

    Disse forbrydelser virker umiddelbart til at være af ren kedsomhed. Men jeg tror nu nærmere, at disse racefremmede gør dette for at vise, at de ikke respekterer ordensmagten, ejendomsretten eller danskerne helt generelt. Jeg tror ærligt bare, at det er en provokation, og desværre vil der ikke blive gjort noget ved det. Disse forbryderiske møgunger vil blot blive bekræftet i deres hypotese om, at de kan gøre, hvad de vil, hvilket muligvis får dem til at gøre endnu mere skadelige forbrydelser i fremtiden.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //