Biograf, popcorn og propaganda

AKTIVISME: En gruppe aktivister gennemførte i dag en mindre flyvebladsuddeling ved Nordisk Films biograf i Randers efter at have set filmen Danmarks Sønner.

Den racefremmed filminstruktør Ulaa Salim er aktuel med en ny film som beskriver en fremtidig opblusning af racehadet i Danmark. En gruppe aktivister tog i biografen for at se nærmere på denne film og efterfølgende sprede ordet om Den Nordiske Modstandsbevægelse blandt filmens publikum.

Filmen

København anno 2025. Vi nærmer os årsdagen for et islamistisk bombeangreb på Nørreport, hvor adskillige borgere blev dræbt. Terrorhandlingen har skabt yderlig radikalisering i Danmark, hvor retorikken domineres af hård fremmedhad. Det højreekstreme parti, National Bevægelse, ledes af Martin Nordahl (Rasmus Bjerg) – der samtidig står til et jordskredsvalg. Radikaliseringen vokser ikke kun partipolitisk. 19-årige Zakaria (Mohammed Ismail Mohammed) påvirkes af fremmedhadet mod muslimer og trækkes ud på et ekstremt sidespor – ledet af Ali (Zaki Youssef), der til sidst i filmen går fra at agere som racefremmed hemmelig PET-agent, til at vælge de racefremmedes side og skyde lederen af National Bevægelse til valgfesten efter partiets sejr. Denne udvikling forsøger filmens instruktør Ulaa Salim at forklare ved de hvides ondskabsfulde og ligegyldige behandling af racefremmede i hele verden. Denne hvide ondskabsfuldhed forstærkes af de fiktive hvide frihedskæmpere fra bevægelsen Danmarks Sønner, som i dette fremtidsscenarie ynder at udføre syreangreb på muslimske kvinder på gaden.

De racefremmede violiner spillede en sørgelig og forkølet klagesang i omkring 2 lange timer. Kun på ét tidspunkt ramte Ulaa Salim målet, og det var i portrættering af den stærke kraft som havde samlet det danske folk mod den racefremmede invasion, hvilket smukt blev portrætteret ved at vise optagelser af vejrende tyrrunefaner.

Publikum valgte side

Allerede inden rulleteksterne gled hen over lærredet trak aktivisterne i jakkerne og gik mod udgangen. Som de første ude stilte de sig op og var klar til at uddele flyveblade til filmens publikum. Det var uklart hvordan folk havde oplevet filmen, og hvor mange var modtagelige for nationalsocialistisk propaganda, da de første biografgæster kom til syne på trappen. Men det viste sig hurtigt, at langt de fleste velvilligt tog i mod et flyveblad. En enkelt mand spurgte skeptisk hvad vi delte ud, og da han fik at vide, at det var materiale fra Den Nordiske Modstandsbevægelse, og at vi kæmper for folket og mod den befolkningsudskiftning, som havde været et tema i filmen, erstattede et lille smil hans tidligere skeptiske grimasse.



Basisaktivisme i Randers

Efter den korte flyvebladsuddeling ved biografen satte aktivisterne kurs mod Randers indre by, hvor der blev opsat et stort antal klistermærker og plakater.






  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • God aktion, godt tænkt med den film.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //