Black Lives Matter nomineret til Nobels fredspris

ANTI-HVID RACISME: Den anti-hvide Black Lives Matter-bevægelse er efter et år med vandalisme og voldeligheder blevet nomineret til Nobels fredspris.

Black Lives Matter-optøjer. Foto: AP.

Den norske Socialistisk Venstreparti-politiker Petter Eide har nomineret den anti-hvide Black Lives Matter-bevægelse til Nobels fredspris. Han mener, at en af ​​de hårdeste udfordringer i den vestlige verden er konflikter skabt af «uretfærdighed».

– Black Lives Matter er blevet en meget vigtig, global bevægelse til bekæmpelse af racemæssig uretfærdighed. De har lykkedes utroligt godt med at få opmærksomhed omkring racemæssig uretfærdighed, skriver den venstreorienterede politiker i sin nominering. På den anden side understreger Eide, at hans nominering ikke er en kommentar til amerikansk indenrigspolitik.

Han afviser også enhver kritik af bevægelsens vold i USA. De fleste af protesterne var fredelige, hævder han:

– Undersøgelser har vist, at de fleste demonstrationer organiseret af Black Lives Matter har været fredelige. Selvfølgelig har der været nogle hændelser, men de fleste af dem er forårsaget af politiet eller moddemonstranter, påstår Eide.

Ledere af den anti-hvide hadbevægelse har tidligere udtalt, at hvide mennesker er «undermennesker» og «en genetisk defekt». Og de ville gerne have udryddet hvide mennesker, hvis de kunne.

Som Frihetskamp tidligere har rapporteret, tildeles Black Lives Matter-bevægelsen også Olof Palme-prisen for 2020.

Den sidste dato for nomineringer til fredsprisen er den 1. februar, og mod slutningen af ​​marts forventes Nobelkomitéen at præsentere en opsummering af de nominerede. Nobels fredspris tildeles derefter den 10. december.

Kilder:
The Guardian
Nordfront


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //