Blitzdemonstration i det centrale Stockholm

MODSTANDSBEVÆGELSEN: Aktivister fra Den Nordiske Modstandsbevægelse gennemførte lørdag aften en demonstration imod svensk NATO-medlemskab og den svenske regerings indrømmelser til Tyrkiet.

Det tyrkiske flag brændes foran den tyrkiske ambassade i Stockholm. Foto: Nordfront

Den Nordiske Modstandsbevægelse gennemførte lørdag aften en uanmeldt blitzdemonstration i det centrale Stockholm. Demonstrationen blev afholdt i protest mod det igangværende forsøg på at bringe Sverige ind som medlem af den militære krigsalliance NATO og imod de indrømmelser, den svenske regering har givet og giver Tyrkiet som en del af den proces.

Fra mødestedet ved Karlaplan gik demonstrationstoget ned ad Karlavägen og passerede blandt andet Sveriges Radios og SVT’s kontorer. Ved ankomsten til den tyrkiske ambassade oprettede politiet et 50 meter PL24-område, som var afspærret, og hvor det var forbudt at opholde sig.

I forbindelse med den tyrkiske ambassade holdt en aktivist fra Rede 1 en tale med fokus på ytringsfrihed, og at Tyrkiet ikke skal have lov til at bestemme, hvad der kan gøres i Sverige. Det skyldes, at der tidligere på ugen var klare signaler om, at Säpo – formentlig efter ordre fra regeringen – lykkedes med at få politiet til at stoppe med at give tilladelser til koranbrændinger.

Den Nordiske Modstandsbevægelse valgte dog ikke at brænde muslimernes hellige skrift, men afbrændte i stedet det tyrkiske flag uden for ambassaden i protest mod, at tyrkere brændte det svenske flag og Tyrkiets indblanding i svensk politik. Afbrændingen af ​​flaget blev ikke mødt med indsigelser fra politiet. Ifølge aktivister, som Nordfront har talt med, opførte politiet sig usædvanligt pænt under demonstrationen.

Sergels Plads, Stockholm. Foto: Nordfront

Efter flagets afbrænding gik demonstranterne med fakler i hænderne videre til Sergels Plads. På vejen dertil passerede de den zionistiske ambassade og benyttede lejligheden til at synge »Israel – terrorstat.«

Riksdagen. Foto: Nordfront

Der blev holdt to taler på Sergels Plads, blandt andet en af lederen af ​​Den Nordiske Modstandsbevægelse, Simon Lindberg. Spredt over pladsen var et relativt stort publikum under begge taler.

Derefter fortsatte demonstranterne ad Drottninggatan og gik gennem Sveriges Riksdag, hvor man blandt andet råbte »Nej til NATO – Død over globalismen!«

Til sidst stoppede de på Mynttorget, hvor der blev holdt endnu en tale og som afslutning blev der sat ild til både et EU-flag og det blå-hvide flag fra krigsalliancen NATO.

NATO-flaget brænder. Foto: Nordfront

Flere billeder og video fra demonstrationen ventes på Motståndsrörelsen.se i de kommende dage.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Søren kam says:

    Sådan!

  • smukt <3


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //