Bliver kunstig befrugtning normen i 2045?

MILJØ: Vil sædkvaliteten i den vestlige verden blive forringet så meget i de kommende år, at vi bliver mere eller mindre infertile på grund af kemikalier?

Illustration af menneskesæd. Foto: Sebastian Kaulitzki / Shutterstock

Ifølge Shanna Swan, professor ved Mount Sinai School of Medicine, kommer størstedelen af ​​graviditeter til at få brug for assisteret reproduktion i 2045 på grund af et faldende antal sædceller hos mænd. I sin nyligt udgivne bog »Count Down« beskriver hun hvordan kemikalier, især dem som findes i plast, har en akut indvirkning på fosteret.

I et interview med The Guardian forklarer hun, at phthalater og bisphenol, der anvendes i forskellige plastmaterialer, påvirker både testosteron og østrogen, men har de mest ødelæggende konsekvenser for mænd og især mandlige fostre.

Allerede i 1974 viste undersøgelser, at sædkvaliteten og antallet af sæd begyndte at blive forringet. Denne dramatiske forværring sker især i den vestlige verden, og nogle steder er antallet af sædceller faldet over 50% ifølge en undersøgelse fra 2011. Jødiske forskere påpeger, at dette er noget, der især påvirker vestlige mænd.

En anden alarmerende opdagelse foretaget af Shanna Swan er, at den anogenitale afstand (AGD), dvs. afstanden mellem anus og kønsorganer, også begynder at ændre sig. Dette giver et fingerpeg om androgenniveauet eller de mandlige kønshormoner i et foster. Hvis mænd har kortere AGD, betyder det mindre fertilitet og dårligere sædkvalitet. Dette er blevet undersøgt siden begyndelsen af ​​2000, og der er også set ændringer på dette område.

Om den vestlige verden vil blive tvunget til at være afhængig af adoptioner fra tredje verden eller kunstige befrugtninger, vil fremtiden vise.

Kilder:
The Guardian
Healthline


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Anonym says:

    Har Menneskets “leg med kemi” nogensinde ført til noget godt?

  • Anonym says:

    I socialdemokratiet tvangsfjerner de bare børnene fra uambitiøse forældre og giver dem til de pædofile barnløse.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //